Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2023 7:00
Čas čtení 6:40
Ondřej Jarůšek Martin Adam Pavlík

OKTAGON MMA zboří arénu! Akce plná hvězd slibuje velkolepé bitvy a tvrdé knockouty

OKTAGON MMA zboří arénu! Akce plná hvězd slibuje velkolepé bitvy a tvrdé knockouty
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA PREDIKCE ZÁPASŮ
Uložit Uložené

Už tuto sobotu 11. února se fanoušci bojových sportů mohou těšit na turnaj OKTAGON 39 v Mnichově. Podívej se s námi, co nás všechno čeká.

Bojová organizace OKTAGON MMA má před sebou první velký turnaj roku 2023. A letošní sezónu vykopne v opravdu velkém stylu. Vůbec poprvé totiž zavítá do Mnichova, který se stane dějištěm turnaje OKTAGON 39, v rámci něhož se představí celá řada elitních bojovníků. Fanoušci bojových sportů se tak mohou těšit na pořádnou show.

Turnaj má v tuto chvíli potvrzených devět bitev (na poslední chvíli jsme kvůli zranění přišli o duely Pukač vs. Schober a Lewis vs. Stolze), které jsou příslibem opravdu tvrdých přestřelek a v mnoha případech se dají očekávat brzká ukončení. Do akce se znovu vrátí dynamit Losene Keita, fanoušky opět přivede do varu houževnatý Christian Jungwirth, uvidíme veterány UFC a na své si v neposlední řadě přijdou i milovníci těžkých vah.

V redakci jsme se jako obvykle rozhodli na všechny zápasy podívat blíže a přinášíme ti predikce, jak by jednotlivé duely mohly dopadnout. Do komentářů nám můžeš napsat, jak tyto zápasy vidíš ty. Pojďme na to!

Doporučeno
Šéf Oktagonu: V Evropě jsme jednička, Anglie je obrovský krok. Vémola bude mít v případné odvetě s Véghem velkou výhodu (Rozhovor) Šéf Oktagonu: V Evropě jsme jednička, Anglie je obrovský krok. Vémola bude mít v případné odvetě s Véghem velkou výhodu (Rozhovor) 29. ledna 2023 11:00
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Základní informace o turnaji OKTAGON 39
Kdy: 11. února 2023 od 18:00
Kde: Mnichov, Audi Dome, živě na Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Losene Keita, Christian Jungwirth, Hatef Moeil, Martin Zawada, Ronald Paradeiser a další

Francesco Bocca vs. Tayo Odunjo

Turnaj jako obvykle začne zápasem v rámci Free Prelims, který budou moct sledovat zdarma i diváci na YouTube. Jeho protagonisty se stanou Ital Francesco Bocca trénující v UFD GYM Düsseldorf a Angličan Tayo Odunjo. Ačkoliv na kontě zatím nemají ještě tolik zápasů, zajímavé je na obou to, že všechny své výhry ukončují před limitem. Nebude proto překvapením, pokud hned na začátku akce uvidíme tvrdé KO.

Francesco Bocca má za sebou poměrně slušnou jízdu v amatérech, po které přesedlal k profesionálům, kde si dosud připsal dvě výhry bez jediné porážky. Oba soupeře navíc ukončil hned v prvním kole. V MMA však naposledy bojoval v roce 2021.

Oproti tomu Tayo Odunjo má na kontě už šest zápasů, z nichž čtyři zvládl úspěšně, a to navíc ještě před limitem. Za sebou má i zkušenost ze známé organizace PFL. Právě větší zápasová zkušenost by mohla v tomto zápase rozhodnout v jeho prospěch, stejně jako skutečnost, že jeho soupeř rok a půl nezápasil.

Tip na vítěze: Odunjo

Doporučeno
Boj o víc než 20 milionů korun! O životní peníze v největším projektu historie Oktagonu MMA se porve těchto 16 bojovníků Boj o víc než 20 milionů korun! O životní peníze v největším projektu historie Oktagonu MMA se porve těchto 16 bojovníků 1. února 2023 18:00

Marek Bartl vs. Kevin Hangs

Zajímavé měření sil nabízí zápas mezi Markem Bartlem a Kevinem Hangsem. Osmadvacetiletý Bartl drtivou většinu svých výher ukončuje před limitem, na další zelené políčko však čeká už delší dobu. Nyní se vrací po třech porážkách v řadě, ve kterých sice předvedl dobré výkony, ale bodové rozhodčí nepřesvědčil. Teď má šanci vrátit se do vítězného sedla.

V cestě mu bude stát šestatřicetiletý Kevin Hangs. Ten s MMA začal až ve svých sedmadvaceti letech a první roky sbíral více proher než výher. Teď je tomu ale přesně opačně. Od roku 2021 Hangs prohrál pouze dvakrát a posbíral šest výher, z toho čtyři před limitem. „Nikdy jsem se nevyhýbal výzvám! A jsem na to hrdý,“ řekl Hangs před bojem.

Jasným favoritem by i přesto měl být mladší a zkušenější Bartl, který navíc bude svého soupeře převyšovat o šest centimetrů. To by mu zejména v jeho oblíbeném postoji mohlo pomoct, aby prolomil sérii proher a znovu ochutnal sladkou chuť vítězství.

Tip na vítěze: Bartl

Marek Bartl OKTAGON MMA
Zdroj: OKTAGON MMA

Vladimír Lengál vs. Cem Kuyumcuoglu

Mistr ČR v boxu a evropský i mezinárodní šampion v postoji Vladimír Lengál se měl původně pokusit pomstít svého týmového kolegu Radka Roušala, jeho soupeř Michael Deiga-Scheck se však krátce před turnajem zranil a český borec tak na poslední chvíli kývl na nového soupeře. Tím se stává Cem Kuyumcuoglu, kterého čeká premiéra v MMA. Mezi amatéry už bojoval pětkrát.

Doporučeno
Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul 3. března 2024 8:15

Zástupce mnichovského Fightlab gymu je zkušeným postojářem. Jak organizace uvádí, jeho oficiální bilance v postoji čítá 19 výher a 5 prážek, ale na kontě má desítky dalších zápasů. V jeho rohu navíc bude stát Deiga-Scheck, který musel z boje odstoupit kvůli zranění kolene. Pomstít Roušalovu prohru tak bude Lengál moct alespoň částečně.

Lengál je rozjetý jako vysokorychlostní vlak. Minulý rok nasbíral ať už v boxu, thajském boxu, kickboxu, nebo MMA dohromady 11 výher (z toho 10 zápasů ukončil před limitem), přičemž získal i profesionální titul v boxu. Dokázal zlomit čelist zkušenému Karolu Ryšavému a v pohodě ustál tři kola v kickboxu se „zabijákem“ Vaškem Sivákem.

Bez ohledu na to se Lengál v MMA zlepšil raketovou rychlostí a své schopnosti bude chtít předvést i v Mnichově před zahraničním publikem. Střet s tamním postojářem je příslibem ostré štípané a klidně by se mohlo jednat o jeden z nejnapínavějších zápasů. Uvidíme, jak si s náhlou změnou soupeře Lengál poradí, do boje však půjde jako velký favorit.

Tip na vítěze: Lengál

 

Hatef Moeil vs. Bruno Carvalho

Knockoutér Moeil se mohl bít o titul těžké váhy, bohužel se nepohodl s Oktagonem a nechal si tuto šanci utéct mezi prsty. Místo Adama Pałasze se tak utká v Mnichově s viditelně nižším Brazilcem Carvalhem (měří 180 centimetrů, zatímco Moeil 193). A popravdě, neměl by to být pro něj žádný problém.


Sice mají oba skoro stejné zápasové skóre, při bližším pohledu na soupeře obou bojovníků je ale jasné, že Moeil má na kontě cennější skalpy (patří mezi ně například i UFC veterán Jeremy Kimball). Navíc neprohrál od roku 2018, což svědčí o jeho životní formě. Má už devět výher v řadě a nepochybně by to rád zaokrouhlil na domácí půdě. Předpokládáme, že se tak také stane, a to ještě před limitem.

Tip na vítěze: Moeil

hatef moeil
Zdroj: OKTAGON MMA

Ronald Paradeiser vs. Vlado Šikić

Oba jsou ambiciózní střelci, ale nebojí se ani grapplingových výměn. Mají slušné džiu-džitsu i wrestling. Ale zatímco Ronyho v Oktagonu už každý zná díky fantastickým výhrám nad Brichtou či Ryšavým, pro Šikiće to bude v organizaci premiéra, a domácí divák tak úplně neví, co od něho může čekat. Nepochybně však pro něj půjde o zkoušku ohněm.

Doporučeno
Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří 21. února 2024 12:00

Paradeiser se bil už několikrát o titul, přičemž vydržel celých 25 minut i se současným šampionem Keitou a dostal ho několikrát do úzkých. Nemluvě o tom, že v minulém zápase zdemoloval Maiu už po dvaceti sekundách.

Jak neustále opakuje, titul lehké váhy chce získat za každou cenu, a jde si za tím sebevědomě, ctižádostivě a pokorně. Navíc je cítit, že po prohrách je daleko vyzrálejším zápasníkem než kdysi.

Šikiće v každém případě nemůže podceňovat. Chorvat možná neměl tolik zkušených soupeřů jako Rony, ale 11 ze 12 vítězných duelů dokázal ukončit před limitem a v kariéře
prohrál jen jednou, což vypovídá o jeho nebezpečnosti.

Rozhodujícím faktorem by však mělo být to, že zatímco Šikić měl od roku 2017 jen dva MMA zápasy (poslední byl ještě v dubnu 2021), Paradeiser jich měl od téhož roku sedmnáct (a to nepočítáme projekt Oktagon Underground). To je docela jasná převaha.


Tip na vítěze: Paradeiser

Ronald Paradeiser Oktagon MMA
Zdroj: Oktagon MMA

Rafael Xavier vs. Pavol Langer

Tady by to mělo být jasné jako facka. Nekompromisní Xavier, kterého v Oktagonu ještě nikdo nedokázal přemoci, je u bookmakerů obrovským favoritem a my se vůbec nedivíme. V posledních čtyřech zápasech předvedl působivé výkony, a ne náhodou se šeptalo i o tom, že by se dokonce mohl poprat o titul polotěžké váhy.


Jeho soupeř Pavol Langer je však tvrďák, který zvládl ustát tři kola s Jorickem
Montagnacem nebo Danielem Škvorem a naposledy vyhrál v druhém kole na TKO s Mrazem Avdoyanem na akci East PRO Fight.

Doporučeno
České hvězdy, neuvěřitelný zvrat a válka o titul! Nabitý turnaj Oktagon 53 přinesl tvrdá ukončení i extrémně napínavé souboje České hvězdy, neuvěřitelný zvrat a válka o titul! Nabitý turnaj Oktagon 53 přinesl tvrdá ukončení i extrémně napínavé souboje 10. února 2024 23:44

Xavier by měl ale i přesto v tomto duelu jednoznačně dominovat a ukázat, že je o několik levelů výše. Nasvědčovat by tomu měl i fakt, že trénuje s čím dál slavnějším UFC zápasníkem Johnnym Walkerem.

Tip na vítěze: Xavier

Losene Keita vs. Samuel Bark

Šampion lehké váhy Losene Keita sbírá jeden skalp za druhým a sám o sobě říká, že je neporazitelný. Obrovský talent a formu naposledy potvrdil v zápase podle K1 proti slovenskému velikánovi Milanu Palešovi. Teď se vrací do MMA, aby se v pérové váze utkal proti nebezpečnému Švédovi Samuelu Barkovi. 

Bark je šampionem Švédska v thajském boxu a mezinárodním šampionem WBC. Z Muay Thai vlétl do MMA, kde během zhruba čtrnácti měsíců stihl odehrát devět zápasů, ve kterých výhru slavil třikrát i ve známé organizaci Cage Warriors. Pět svých soupeřů ukončil před limitem.

V bitvě s Losenem Keitou lze očekávat tvrdou postojovou přestřelku, která velmi pravděpodobně skončí hned v prvním nebo druhém kole. Keita v devíti zápasech dosud nepoznal přemožitele a ve zvyku má zápasy rychle ukončovat. Nikoho nepřekvapí, pokud tomu tak bude i tentokrát. 

Tip na vítěze: Keita

LOSENE KEITA
Zdroj: OKTAGON MMA

Alexander Poppeck vs. Martin Zawada

Milovníci tvrdých knockoutů by měli zbystřit. V Mnichově se totiž o slovo přihlásí dvě mlátičky, které vyhrávají v drtivé většině případů před limitem. Legenda německé scény Martin Zawada zatím na svou první výhru v Oktagonu sice čeká, ale dokazuje, že výzev se nebojí. Po prohře se Stephanem Puetzem jej totiž čeká další pořádně těžký soupeř.

Doporučeno
OKTAGON 53 slibuje nabitou show. Čeká nás ženský titulový boj, do Německa vyráží početná česká výprava OKTAGON 53 slibuje nabitou show. Čeká nás ženský titulový boj, do Německa vyráží početná česká výprava 9. února 2024 18:05

Starší z bratrů Zawadů poměří síly s nebezpečně rozjetým Alexanderem Poppeckem, který poslední dobou likviduje všechny, kteří se mu postaví do cesty. Na kontě má nyní tři expresní ukončení v prvním kole. Právě rychlý nástup a pokus o ukončení v prvním kole se od něj čeká i tentokrát. „Těším se na to, pojďme se zapsat do historie!“ říká neohroženě.

MMA veterán Zawada už sice stál ve 47 zápasech, a má tak dost zkušeností na to, aby tlak Poppecka ustál, ale je jasné, že to bude mít setsakramentsky těžké. Ne náhodou je právě Poppeck velkým favoritem na výhru, která by pro něj znamenala obrovsky cenný skalp.

Tip na vítěze: Poppeck

Christian Jungwirth vs. Neves Denilson de Oliveira

Jungwirtha už dnes není třeba představovat domácím divákům, protože ho vlastně berou za svého. Není tedy doma jen v Německu, ale také v Česku a na Slovensku. Platí u něj jednoduchá matematika – co zápas, to zážitek. Bije se do poslední sekundy a jede bezhlavě jako býk, dokud soupeř nepadne.

A pokud je někdo, kdo má na to poprvé knokautovat Brazilce Oliveiru, je to právě on. Bude ho totiž pravděpodobně vnímat pouze jako zastávku před větším cílem, kterým je ovládnutí pyramidy Tipsport Gamechanger.


V ní už má své cenné místo, a proto nebude chtít zaváhat. Oliveira sice v zápasech
s Eckerlinem ukázal, že vydrží hodně, umí být nepříjemný a dokáže překvapit, Němec by si to ale měl s přehledem pohlídat.

Tip na vítěze: Jungwirth

brož jungwirth
Zdroj: OKTAGON MMA
Domů
Sdílet
Diskuse