Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2023 19:28
Čas čtení 1:22
Vojtěch Vanda

Ektor je zpět! Vydává album Detektor III, hostují na něm Sergei Barracuda, Pil C nebo Dollar Prync

Ektor je zpět! Vydává album Detektor III, hostují na něm Sergei Barracuda, Pil C nebo Dollar Prync
Zdroj: Ektor/se svolením
HUDBA ČESKÝ RAP HUDBA RAP
Uložit Uložené

Konec trilogie nadešel, a co bude dál, lze jen těžko předjímat. Realitou je, že Ektor po sedmi letech od dvojky uzavírá trilogii Detektor právě dnes o půlnoci.

Spekulace, domněnky, pochybnosti – vše se nyní rozplynulo. Alespoň co se týká hudby. Ektor se totiž definitivně vrací. S odbitím půlnoci si fanoušci budou moci konečně vychutnat třetí a poslední album ze série Detektor – Detektor III. S releasem nového alba, které obsahuje singly jako Hodně styl, To není hra nebo Novej den, je nutno upozornit i na jeho blížící se křest, který se uskuteční 10. března ve Foru Karlín v Praze.

Doporučeno
Technicky nejnáročnější byly klipy Ektora a Kontrafaktu. S rapery je to hodně o diplomacii, říká režisér videoklipů Rublev Technicky nejnáročnější byly klipy Ektora a Kontrafaktu. S rapery je to hodně o diplomacii, říká režisér videoklipů Rublev 18. března 2022 7:00
Ektor promo Detektor IIIEKTOREKTOR
Zobrazit galerii
(3)

Uzavření životního a hudebního období

Rok 2016 byl posledním ve znamení značky Detektor. Ektor se samozřejmě od té doby neflákal a vydal další desky – po Alfě přišla deska Marko a následně Original s deluxe verzí. Fanoušci se ale nikdy nepřestali ptát, kdy se konečně vrátí jeho „značka“, která jej posadila mezi to nejlepší, co v České republice máme.

Ektor promo Detektor III
Zdroj: Ektor

Proto je třeba mít na paměti, že se 19. února kruh uzavírá. Tým kolem Ektora bere vydání třetího a posledního alba série jako uzavření celého jednoho životního a hudebního období. „A co potom? Říkejme tomu třeba nová kapitola s nepopsanými listy,“ dodává.

Nejosobnější deska vůbec 

Detektor III má být nejosobnějším albem Ektora vůbec, což jsme už mohli pochopit ze singlů, které jsou venku. Například Upgrade nachází interpreta v poměrně nezvyklém rozpoložení směrem k ženám, které jsme u něj ještě neslyšeli.

Novej den je zase osobní zpovědí, v níž si Ektor nechává posluchače pustit tak blízko jako ještě nikdy předtím. Možná za to mohou spekulace, které v poslední době kolem jeho osoby vyvstaly, možná je to jen opravdu poslední komentář nějaké éry, za níž se zavírají dveře.

Ektor promo Detektor III
Zdroj: Ektor

Tak či tak se můžeš těšit na třináct stop, které podpořili svými slokami Sergei Barracuda, Pil C nebo Dollar Prync. Na instrumentálech se samozřejmě objevují členové Hitmakerz Squad jako SpecialBeatz či ÜBeatz. Zvukově novinku zastřešuje studio Audiogarden. 

Dorazíš na křest? 

První možnost, kdy bude posluchačům umožněno poslechnout si celý set live, bude na chystaném křtu desky. Ten se odehraje 10. března v Praze ve Foru Karlín. A aby to slovenští fanoušci neměli tak daleko, uskuteční se i křest v Bratislavě 18. března v Edison Parku. Předprodej alba byl spuštěn na detektorgear.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse