Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2023 17:30
Čas čtení 2:06
Ondřej Jarůšek

Rytmus, Attila Végh a česká MMA legenda se objeví na jednom boxerském turnaji. Kdy jej očekávat?

Rytmus, Attila Végh a česká MMA legenda se objeví na jednom boxerském turnaji. Kdy jej očekávat?
Zdroj: se souhlasem Matúše Zeťáka
SPORT ATTILA VÉGH FIGHT NIGHT CHALLENGE (FNC) RYTMUS
Uložit Uložené

Attila Végh, Rytmus a Petr Kníže. Organizace Fight Night Challenge oznámila první jména pro nadcházející turnaj.

Bojová organizace Fight Night Challenge (FNC) chystá další turnaj se zvučnými jmény. Uskuteční se 13. května v městské sportovní hale v Trnavě. Hlavní tváří turnaje se stane slovenský velikán Attila Végh, který oznámil návrat do ringu. Soupeřem se mu stane bývalý bojovník UFC Eric Spicely, který Attilu Végha vyzval k boji po své výhře na víkendovém turnaji FABRIQ MMA. Végh pohotově reagoval a výzvu hned na místě přijal.

Proč vyzval právě Attilu?

„Chci bojovat s těmi nejlepšími a Attila je jedním z nich. Chci nastartovat vítěznou vlnou a chci to udělat v boji s těmi nejlepšími. Nechci žádnou potravu. Chci sám sobě dokázat, že to mám pořád v sobě,“ vysvětlil na tiskové konferenci Američan, proč vyzval právě Attilu. Ještě před pár lety byl přitom 36letý Spicely připravený nadobro ukončit kariéru, nakonec se ale k boji vrátil. O víkendu ukončil Nikolu Zlateva na submisi hned v 1. kole.

Karlos Vémola a Attila Végh.Attila Végh.Attila Végh.Rytmus.
Zobrazit galerii
(6)

Attila Végh pochválil Američanovy dovednosti na zemi, jelikož se ale bude jednat o zápas v boxu, musí si prý svého soupeře a jeho postojové kvality ještě důkladně nastudovat. „Podívám se na jeho zápasy a půjdu se připravovat. Má predikce je taková, že půjdu do zápasu, abych si ho užil a samozřejmě abych ho vyhrál,“ okomentoval zápas Végh na tiskové konferenci. 

Slovenský bojovník dodal, že věděl, že na příštím turnaji FNC bude bojovat, ale ještě neměl domluveného soupeře. Když potom přišla spontánní výzva od Spicelyho, rozhodl se na ni kývnout. „Měl zápasy v UFC, v OKTAGONU a není to Čechoslovák, což je pro mě důležité,“ řekl Végh s tím, že má aktuálně přes 100 kilo a zápas v boxu bude zřejmě domluvený na zhruba 98 kilo.

Doporučeno
Světová MMA hvězda, krvavá válka i pekelný nástup. Takto vypadal první velký turnaj Oktagonu v roce 2023 Světová MMA hvězda, krvavá válka i pekelný nástup. Takto vypadal první velký turnaj Oktagonu v roce 2023 12. února 2023 1:43

Pro Attilu Végha se bude jednat v rámci Fight Night Challenge o druhý boxerský zápas. V tom prvním se měl původně utkat se svým přemožitelem z Bellatoru Emanuelem Newtonem, zápas se ale zrušil a za Newtona narychlo nastoupil český bojovník Patrik Kincl. V zápase vyhrál Végh jednohlasně 3:0 na body. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FIGHT NIGHT CHALLENGE (@fightnightchallenge)

Vrací se i Rytmus

Jedním z dalších protagonistů turnaje bude slovenský rapper Rytmus, který už na kontě několik zápasů v boxu má. V minulosti se utkal s rapperem Marpem nebo MMA bojovníkem Gáborem Borárosem. Na předešlém turnaji Fight Night Challenge se měl porvat s maďarským hudebníkem Curtisem, kvůli nemoci ale musel Rytmus svůj zápas zrušit. S kým se na příštím turnaji FNC Rytmus střetne, zatím nebylo oficiálně oznámeno. 

Zajímavým odhalením bylo jméno českého MMA bijce Petra „Monstera“ Knížete, který se rovněž na turnaji FNC postaví mezi šestnáct provazů. Jak organizace informovala, půjde o jeho premiérový zápas v boxu. Petr Kníže patří k legendám domácí scény a stál u zrodu MMA v Česku. Naposledy jej mohli fanoušci vidět bojovat pod organizací OKTAGON MMA, kde se vypracoval až k titulové šanci, šampion David Kozma ale tehdy svůj pás po pěti kolech obhájil.

Doporučeno
Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché 3. dubna 2021 18:30

Fight Night Challenge je bojová organizace, která vznikla v roce 2021. Kromě profesionálních sportovců dává prostor i známým osobnostem z jiných odvětví, jako třeba hudby. Kromě boxu bylo na posledním turnaji v Brně k vidění také utkání v takzvaném slap fightingu, tedy ve fackování. Více o tomto rostoucím fenoménu si můžeš přečíst v našem článku.

Domů
Sdílet
Diskuse