Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2023 6:26
Čas čtení 1:24
Ondřej Jarůšek

Jake Paul v megazápase těsně prohrál s Tommym Furym. Kolik milionů si oba vydělali?

SPORT BOJOVÉ SPORTY BOX JAKE PAUL
Uložit Uložené

Jake Paul svedl těsný zápas s Tommym Furym, ze kterého odešel vítězně mladší bratr světového šampiona Tysona Furyho.

Youtuber a boxer Jake Paul se v neděli večer vrátil mezi šestnáct provazů, aby se střetl se svým rivalem Tommym Furym. S tím se měl v boxu utkat už dvakrát v minulosti, jejich duel se však opakovaně rušil a odkládal. Teď se však fanoušci dočkali. Oba muži změřili síly na akci v Rijádu, hlavním městě Saúdské Arábie. Z duelu odešel vítězně Brit Tommy Fury, který americkému influencerovi uštědřil jeho první porážku, informuje portál MMA Fighting.

Doporučeno
VIDEO: Nejtvrdší KO večera! Kop do hlavy na českém turnaji KSW rozhodl o velkolepé výhře VIDEO: Nejtvrdší KO večera! Kop do hlavy na českém turnaji KSW rozhodl o velkolepé výhře 26. února 2023 9:00

Zápas se vyvíjel velmi vyrovnaně, a v posledním kole dokonce Jake Paul poslal svého soupeře k zemi. Po osmi kolech napínavé podívané nakonec dostali slovo bodoví rozhodčí. Ti těsným poměrem 2:1 na body označili za vítěze Tommyho Furyho (74:75, 76:73, 76:73), který tak v boxu zůstává neporažen. Pro Jakea Paula se jedná o první prohru po šesti výhrách, ve kterých porazil mimo jiné bývalé bojovníky UFC Bena Askrena a Tyrona Woodleyho.

jake paul tommy fury
Zdroj: Getty Images/Francois Nel

Ačkoliv mezi oběma – Jakem Paulem a Tysonem Furym – panovaly dlouho napjaté vztahy a pro ostré slovo nechodili daleko, po zápase si prokázali respekt a nevyloučili možnost odvety. Tommy Fury prohlásil, že o svém triumfu nepochyboval. „Měl jsem vizi, že vyhraju, ale nikdo mi nevěřil,“ řekl vítěz zápasu.

„Všechen respekt Tommymu, vyhrál. Nesuďte mě podle mých výher, ale podle mých porážek. Vrátím se. Myslím, že si zasloužíme odvetu. Byl to skvělý a těsný zápas. Nevím, jestli s bodovými rozhodčími úplně souhlasím,“ řekl Jake Paul po bitvě s tím, že se v životě cítí jako vítěz, protože má úžasnou rodinu, přátele a dotáhl to dál, než si kdy myslel, že dokáže.

Doporučeno
Gábor Boráros kopem ukončil soupeře a Attila Végh oznámil návrat do boje! Jak dopadl turnaj Fabriq MMA? Gábor Boráros kopem ukončil soupeře a Attila Végh oznámil návrat do boje! Jak dopadl turnaj Fabriq MMA? 25. února 2023 22:32

Podle serveru SportsZion si oba boxeři přišli na pořádné jmění. Jake Paul měl mít za zápas garantováno 3,2 milionu dolarů a k tomu podíl z PPV (placený živý přenos). Celkově si prý mohl včetně sponzorských darů vydělat přes 8 milionů dolarů.

Jeho soupeř Tommy Furry měl mít garantované 2 miliony dolarů za účast, ke kterým se rovněž přičetl podíl z PPV. V jeho případě však měl být podíl menší než u Jakea Paula. Celkově by se jeho výše odměny mohla vyšplhal na 4,5 milionu dolarů. Přesná výše jejich výdělku není známá, oba si však s jistotou přišli na obrovský balík.

Domů
Sdílet
Diskuse