Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2023 18:28
Čas čtení 1:19
Ilona Hobzová

VIDEO: Tříletý chlapec se sám proháněl ve Ferrari za miliony korun

VIDEO: Tříletý chlapec se sám proháněl ve Ferrari za miliony korun
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
SPORT ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Chlapcův profil na Instagramu sleduje milion lidí.

Jsou mu teprve tři roky, ale boří závodní dráhy i sociální sítě. Zayn Sofuoğlu z Turecka si jako většina svých vrstevníků nehraje s modely autíček, ale rovnou se na okruhu prohání ve skutečném Ferrari za 550 tisíc dolarů, v přepočtu tedy za více než dvanáct milionů korun. Patří jeho otci, bývalému motocyklovému závodníkovi. 

Ukázka talentu, nebo nebezpečný risk?

Turek Kenan Sofuoğlu měl coby závodník bohatou kariéru, například se stal pětkrát mistrem světa ve třídě supersportů. Vydělané peníze investoval mimo jiné do luxusních aut. Do jednoho z nich nyní usedl i jeho syn Zayn. Na tom by samozřejmě nebylo nic divného, kdyby Zaynovi nebyly pouhé tři roky. 

Doporučeno
Fitness influenceři jedí na TikToku psí granule, prý mají spoustu bílkovin. Odborníci upozorňují na rizika Fitness influenceři jedí na TikToku psí granule, prý mají spoustu bílkovin. Odborníci upozorňují na rizika 21. března 2023 12:34

„Tisíc koní pod kontrolou na trati,“ stojí v popisku u videa, na kterém malý Zayn usedá do vozu a jeho otec mu nasazuje helmu. Následně chlapec řídí auto přímo na okruhu v tureckém Istanbulu. Sedí přitom v na míru upravené dětské sedačce. Speciálně upravené jsou kvůli jeho vzrůstu i pedály, místo řadicí páky pak chlapec řadí speciální pákou pod volantem. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Zayn Sofuoğlu🇹🇷🇳🇱🇩🇿 (@zaynsofuoglu)

Někteří uživatelé neskrývají nadšení z toho, co chlapec ve svých třech letech dokáže. „Může někdo zkontrolovat datum narození toho dítěte? Mohl by to být převtělený Paul Walker,“ okomentoval video jeden z nich. Jiní byli ale pohoršeni tím, že závodník něco takového dovolil teprve tříletému dítěti. 

Auta ale nejsou tím jediným, s čím má už nyní Zayn zkušenosti. Na profilu, který sleduje milion lidí, sdílí také další videa. Na nich je třeba i záběr, jak řídí motorku. Na svém profilu je také zachycen s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoğanem, který mu na jedné fotografii dává polibek na ruku, a společně pózují u jednoho z vozidel. 

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Kenan Sofuoğlu se totiž v roce 2018 stal poslancem tureckého parlamentu za Erdoğanovu vládní stranu AKP. A jak upozornil server iDNES, nechvalně na sebe upozornil hned před první schůzí. Jedno ze svých luxusních aut totiž zaparkoval na místě vyhrazeném opozičním politikům. Z kritiky si ale bývalý závodník a politik zřejmě nic nedělá. 

Domů
Sdílet
Diskuse