Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2023 19:59
Čas čtení 0:53
Kateřina Viková

Video: Muž skočil z třípatrového domu „placáka“ do benátského kanálu a hledá ho policie. Je to idiot, konstatoval starosta

Video: Muž skočil z třípatrového domu „placáka“ do benátského kanálu a hledá ho policie. Je to idiot, konstatoval starosta
Zdroj: Pexels/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ITÁLIE VIDEO
Uložit Uložené

Na sociálních sítích se šíří video, na kterém cizinec skočí ze střechy domu do benátského vodního kanálu. Starostu turisticky vyhledávaného města to velmi rozhořčilo, není to totiž poprvé, co se turisté chovají nevhodně.

Italská policie hledá muže, který natočil, jak skáče ze střechy třípatrové budovy do jednoho z benátských kanálů. Video se stalo hitem na sociálních sítích, úřady z něho ale nadšené nejsou. Starosta Luigi Brugnaro ho označil za idiota, ve twitterovém příspěvku napsal, že si zaslouží nakopat, a vyzývá také veřejnost, aby s jeho dopadením pomohla.

Policie nyní pátrá po skokanovi i druhém muži, který ho u činu natočil, vyšetřují i to, jak se dostal na střechu soukromé obytné budovy. Oba muži byli turisté.

Doporučeno
VIDEO: Starosta Benátek potrestal „idioty“, kteří surfovali v historickém Canal Grande VIDEO: Starosta Benátek potrestal „idioty“, kteří surfovali v historickém Canal Grande 18. srpna 2022 9:39

Brugnaro vyzývá, aby lidé pomohli muže identifikovat a video nelajkovali. „Při skoku riskoval svůj život, ale je to delikvent. Mohl přece ohrozit i jiné lidi. Co kdyby zrovna projížděla loď?“ uvedl starosta Brugnaro. Podle něj mají mít úřady vůči podobným „vandalům“ větší pravomoci.

Není to totiž první případ, kdy se turisté v Itálii chovali nevhodně. Loni bylo zadrženo více než 40 návštěvníků města, kteří plavali v kanálech, v některých případech dokonce nazí. Dva muži byli stíháni za to, že sjížděli hlavní kanál na motorových surfech. Za porušení přísných pravidel, která v historickém městě chráněném UNESCO platí, jim hrozí vysoké pokuty.

Domů
Sdílet
Diskuse