Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Star Wars Jedi: Survivor láká na extrémně zábavné souboje, velké lokace i temný příběh. Překoná hra skvělý první díl?
Minimální hardwarové požadavky
Operační systém: Windows 10
RAM: 8 GB
Procesor: Ryzen 5 1400 / Intel Core i7-7700 (4 jádra)
Grafická karta: Radeon RX 580 / Nvidia GTX 1070 (8GB VRAM)
Úložiště: 155 GB
 
Doporučené hardwarové požadavky
Operační systém: Windows 10
RAM: 16 GB
Procesor: Ryzen 5 5600X / Intel Core i5-11600K (4 jádra)
Grafická karta: Radeon RX 6700 XT / Nvidia RTX 2070 (8GB VRAM)
Úložiště: 155 GB SSD
 

Průzkum velkých lokací

Nevídanou velikost titulu má vysvětlovat řada nových grafických mechanik, pokročilá umělá inteligence nepřátel nebo větší a otevřenější mapy s větším počtem NPC postav, na které zde můžeme narazit, bavit se s nimi nebo obchodovat. Vše je větší, hezčí a všeho je víc.

Doporučeno
Nemůžeš se dočkat nového Assassin's Creed? Těchto 7 her z historického Japonska ti zkrátí čas Nemůžeš se dočkat nového Assassin's Creed? Těchto 7 her z historického Japonska ti zkrátí čas 16. května 2024 11:00

Už první díl se vyznačoval tím, že jednotlivé lokace, které jsme navštívili, nabízely určitý prostor k prozkoumávání a s postupně přibývajícími schopnostmi jsme se na tato místa mohli vracet a odhalovat další zákoutí. V pokračování bude podobných míst k prozkoumávání daleko více.

O tom, jak se hra zvětší, promluvil jeden z hlavních tvůrců. „Do Survivoru jsme chtěli přidat více volitelných oblastí, které mohou hráči objevit a probádat. Zároveň jsem věděli, že k tomu potřebujeme hráče ještě lépe odměnit za prozkoumávání těchto oblastí,“ uvedl ředitel designu Jeff Magers.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš nejlepší české hry? KVÍZ: Jak dobře znáš nejlepší české hry? 16. března 2023 8:30

Jedním z příkladů je planeta Koboh, která má být jakýmsi naším „domovem daleko od domova“, kam se budeme s naší postavou opakovaně vracet. Jednat se má o rozlehlou lokaci, ve které se nám budou postupně zpřístupňovat další nová místa k objevování. Jeff Magers tento princip připodobňuje k hrám jako Metroid, kde hráč získává nové dovednosti, pomocí kterých dokáže překonat nové překážky a dostat se na místa, kam dříve nemohl.

„Chtěli jsme, abychom v otevřených lokacích v hráči vyvolali stejný pocit. Pokaždé, když znovu navštívíte některý z regionů, budete mít možnost objevovat spoustu nových věcí díky svým nově získaným dovednostem a vybavení,“ dodal Jeff Magers.

Ve Star Wars Jedi: Survivor nám bude opět krýt záda náš věrný a roztomilý společník BD-1. Ten už nám minule pomáhal například právě při průzkumu či skenování nepřátel a nyní dostane ještě několik vylepšení. V jednom z videí například vidíme, jak jej Cal využívá jako dalekohled. Jaké budou další jeho možnosti využití, uvidíme ve hře.

Uprav si rytíře Jedi podle libosti  

Autoři v neposlední řadě slibují také bohaté možnosti úprav. Přizpůsobení vzhledu postavy, světelného meče či androida nechybělo ani v předchozím díle, ale nyní má být paleta různých kosmetických úprav ještě širší.

To platí mimo jiné pro Calovo oblečení. Jeho šatník už totiž nebude omezen jen na různě vzorovaná ponča. Nyní můžeme měnit kompletní outfit, ale i vlasy, vousy a další detaily. Vyhrát si opět budeme moct i se světelným mečem a androidem BD-1. Různé možnosti úpravy budeme kupovat v obchodech nebo objevovat při průzkumu.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš nejděsivější hororové hry? Otestuj se, pokud se nebojíš KVÍZ: Jak dobře znáš nejděsivější hororové hry? Otestuj se, pokud se nebojíš 23. března 2023 11:00

Překoná hra jedničku? 

Star Wars Jedi: Survivor vychází na PlayStation 5, Xbox Series X|S a PC již v pátek 28. dubna. V rámci předobjednávek nebo dražší deluxe edice hráči dostanou různé kosmetické bonusy nebo speciální sety výbavy pro Cala.

Původní hra Star Wars Jedi: Fallen Order se dočkala velmi vřelého přijetí a z recenzí si odnášela převážně kladná hodnocení. Na agregátoru Metacritic má verze pro PC skóre 81 %, podobně jsou na tom i verze pro konzole. Vzhledem ke kvalitě předchozího titulu mají fanoušci a fanynky od ambiciózního pokračování velká očekávání. Zda se tvůrcům podaří očekáváním dostát, zjistíme již brzy.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse