Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2023 10:00
Čas čtení 1:27
Anna Koucká

Jakub Štáfek: Lavi se vrátí, neměl jsem koule odejít z Ulice (Videorozhovor)

VIDEO
Uložit Uložené

„Od té doby, co jsem se svojí partnerkou, si myslím, že by měly ženy vládnout světu,“ říká herec Jakub Štáfek v rozhovoru pro Refresher. Rozpovídal se o otcovství, herectví, bouřlivém dospívání ve světle reflektorů a také o fotbalu.

Jakub Štáfek už je v showbyznysu dlouho, jako čtrnáctiletý se uvedl rolí Matěje Jordána v seriálu Ulice. Kromě herectví se ale také věnuje režii, scenáristice, zápasům v MMA a nadšeně podporuje pražskou Spartu. 


„Cítím se ale být nejvíc hercem,“ říká Štáfek. Střídat věci, které dělá, ho ale prý baví, i když už se s věkem uklidnil. „Rád zkouším nové věci. Je ale fakt, že možná je to věkem, možná tím, že už jsem táta, ale už se tolik nepouštím do těch adrenalinových věcí. Nějak mě to přešlo,“ říká. 


Zatímco starší generace ho zná spíše ze seriálu Ulice, pro tu mladší je bezpochyby namachrovaným blonďatým fotbalistou Lavim ze seriálu a posléze i filmu Vyšehrad. „Jsem asi docela ukázkovým příkladem škatulkového herce,“ říká Štáfek.


Z role Jordána se prý sice už dostal, ale jako Laviho ho pořád lidé znají. „Mám pocit, že lidé už pochopili, že Lavi je jen role, ale i tak na mě občas někdo něco z Vyšehradu křičí. Je ale fakt, že když třeba vyjedu za Prahu, nějaká babička mě pořád zná jako Matěje,“ vypráví. 


Seriál Vyšehrad byl divácky velmi úspěšný, jeho filmové pokračování také. Nabízí se tedy otázka, zda se ještě vrátí. „Lavi se ještě vracet bude, ale spíš tak jednou, naposled a pořádně. Lidi ten blonďatej blázen baví a máme ještě co překonávat,“ říká Štáfek a dodává, že v postcovidové době byl Vyšehrad nejúspěšnějším českým filmem v kinech. 


I když se k herectví dostal poněkud neplánovaně, v seriálu Ulice zůstal velmi dlouho. „Neměl jsem koule na to, odejít, ale zpětně jsem si říkal, že jsem to měl udělat dřív,“ říká Štáfek a popisuje, že právě sláva v brzkém věku se na něm podepsala. „Někdy mi to asi vlezlo do hlavy, měl jsem bouřlivější období, kdy jsem úplně nebyl zodpovědný,“ říká. 


Velkým impulsem pro životní změnu pro něj ale bylo otcovství. Štáfek má totiž se svou manželkou dvouletou dceru Olivii. „Dávám si teď víc pozor na své chování. Ty děti jsou jako houby, nasávají všechno okolo,“ říká s úsměvem. 


V rozhovoru se ale více rozpovídal i o tom, co pro něj znamená fotbal a jak vnímá celé české fotbalové prostředí nebo co ho momentálně nejvíc naplňuje. Celý rozhovor najdeš na našem kanále Refresher. 

Domů
Sdílet
Diskuse