Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaným obsahem společnosti Roborock.
17. května 2023 9:30
Čas čtení 3:20
Sponzorovaný obsah

Tento robotický vysavač je pomocníkem jako z budoucnosti. Vysaje, umyje podlahu silou zvuku a vytvoří 3D mapu tvé domácnosti

Tento robotický vysavač je pomocníkem jako z budoucnosti. Vysaje, umyje podlahu silou zvuku a vytvoří 3D mapu tvé domácnosti
Zdroj: Roborock
TECH
Uložit Uložené

Roborock S8 Pro Ultra je kvalitní tech vychytávka, kterou můžeš ovládat i hlasem.

Ruku na srdce. Po dlouhém týdnu strávit polovinu víkendu úklidem domácnosti je asi to poslední, po čem toužíš. Inteligentní vychytávky, které nám usnadňují každodenní povinnosti, jako jsou například virtuální asistenti či robotické vysavače, nejsou na trhu žádnou novinkou. Společnost Roborock se rozhodla učinit tvůj život pohodlnějším a vysávání ještě více automatizovat, a proto představila robotický vysavač nové generace.

Vysavač Roborock S8 Pro Ultra si udělá mapu celé tvé domácnosti a naplánuje si efektivní trasu, aby uklidil opravdu každý kousek tvé podlahy. Dokáže rozeznat různé povrchy a podle toho střídá vysavač a mop. V případě potřeby si dobije baterku a doplní vodu. To není všechno. Vysavač si sám dokáže vyprázdnit koš, takže jej stačí zkontrolovat jednou za čas. Zní to příliš dobře na to, aby to byla pravda, ale v následujících řádcích ti vysvětlíme, že je to skutečně možné.

Uklidí bez tvé pomoci

Vysavač Roborock S8 Pro Ultra byl vytvořen tak, aby tě úklid zatěžoval co nejméně. Je vybaven automatickou vyprazdňovací stanicí, která dokáže zachytávat prach až 7 týdnů v závislosti na znečištění domácnosti. Tento model vysaje i prach, o kterém jsi dosud netušil, že existuje. Zesílená sací hlavice dokáže zachytit nečistoty i z útrob koberců. Na rozdíl od předchozích modelů je S8 Pro Ultra vybaven dvojitými válcovými kartáči. Vlasy a jiné nečistoty tak není třeba pravidelně vybírat, protože by se do kartáče neměly vůbec zamotávat.

roborock
Zdroj: Roborock

Model S8 Pro Ultra je vybaven reaktivním vyhýbáním se překážkám, což je technologie, která se běžně využívá v oblasti robotiky. Funguje tak, že pomocí senzorů detekuje objekty, které mu stojí v cestě, a vygeneruje vhodnou reakci, aby se překážce vyhnul. Celý tvůj dům nebo byt také naskenuje, aby vytvořil 3D mapu, kterou uvidíš v příslušné aplikaci. Tato adaptivní technologie dokáže pokrýt až čtyři různá patra.

zjisti víc

Další vychytávkou je technologie 3D strukturovaného světla a infračerveného zobrazování, která umožní vysavači přesně zjistit, kde je nábytek, hrany, schody a kde máš koberec. Následně vypočítá optimální a co nejefektivnější trasu, aby uklidil všude.

roborock
Zdroj: Roborock

V aplikaci máš nad svým zařízením neustálý přehled a kontrolu. Můžeš si nastavit no-go zóny, virtuální stěny, rozdělit místnosti nebo je pojmenovat. V každé místnosti si můžeš nastavit typ povrchu a přizpůsobit množství použité vody a intenzitu čištění. Roborock S8 Pro Ultra lze spouštět i na dálku, když jsi v práci. Také si můžeš nastavit časy úklidu, aby tě vysavač nevyrušoval během přípravy večeře nebo odpoledního „šlofíku“. Pokud se o víkendech nechceš svého telefonu ani dotknout, tento model vysavače můžeš ovládat i hlasem. Dá se plně synchronizovat s hlasovými asistenty, jako jsou Amazon Alexa, Google Assistant nebo Siri.

Také tě potěší, že se tento vysavač nabíjí o 30 % rychleji než jeho předchůdci. Dokonce se ti bez problémů nabije, pokud máš domácnost nastavenou off-peak – využíváš noční proud.

roborock
Zdroj: Roborock

Podlahy ti umyjí vibrace

Podle využitých inteligentních technologií asi můžeš tušit, že Roborock S8 Pro Ultra ti neumyje podlahy obyčejným mopem a vodou. Tento model je vybaven mopovacím systémem VibraRise® 2.0, který utírá podlahy pomocí vibrační síly zvuku. V praxi to funguje tak, že kombinuje vibrace a proudění vody, což mu umožní odstranit odolné skvrny či špínu a docílit tak lesklé podlahy. Frekvence vibrací je 3000krát za minutu.

Oproti předchozím modelům se VibraRise® 2.0 skládá ze dvou vibračních modulů, které výrazně zlepšují mopovací funkci. Nádržka na vodu modelu S8 Pro Ultra uvolňuje kontrolované množství vody na podlahu, zatímco vibrující podložka mopu se pohybuje tam a zpět, aby rozvířila nečistoty a vydrhla špínu. Funkci vysávání a mopování nemusíš zapínat zvlášť, neboť vysavač dokáže plynule přecházet z jednoho povrchu na druhý. Pokud při mytí podlahy detekuje koberec, mop se zvedne do výšky 5 mm a pokračuje vysáváním.

roborock
Zdroj: Roborock

Inteligentní dokovací stanice

Když robotický vysavač skončí s prací, přejde do dokovací stanice, která má různé funkce – S8 Pro Ultra se v ní dokáže sám očistit od prachu, usušit od vody, umýt mop od špíny, vyprázdnit koš a doplnit vodu či baterky. Co to všechno znamená v praxi? Vysvětlíme ti to postupně.

Díky mycí schopnosti máš jistotu, že mop bude vždy čistý a zbavený všech nečistot. Když je čas vyprázdnit nádobku, funkce vyprázdnění to zařídí za tebe. Dokovací stanice se skládá ze tří nádob – jedna na čistou vodu, jedna na špinavou vodu a poslední je nádoba na prach. Sušicí funkce zajistí, že se mop po dokončení čištění automaticky vysuší horkým vzduchem, aby předcházel nežádoucímu zápachu. Když se při mytí podlahy vyčerpá voda, vysavač si ji „odběhne“ doplnit do dokovací stanice. Po dokončení vysávání a mytí Roborock S8 Pro Ultra očistí i sám sebe.

roborock
Zdroj: Roborock

Pokud je tvůj rozpočet nižší, značka Roborock nabízí také nižší třídy v podobě modelů S8 a S8+. Oba vysavače jsou vybaveny podobnými funkcemi, které má S8 Pro Ultra. Samozřejmostí je sací kapacita 6000 Pa, duální válcové kartáče a mop, který myje podlahu s vibracemi zvuku. Oba modely si také umí vytvořit 3D mapu prostoru, naplánovat si trasu čištění a tak optimalizovat svůj úklidový cyklus. Všechny uvedené robotické vysavače můžeš ovládat prostřednictvím příslušné aplikace. Vysavače Roborock nejsou jen investicí do domácnosti, ale také do tvého volného času, který nemusíš strávit úklidem.

kup si vysavač roborock s8 Pro Ultra

Domů
Sdílet
Diskuse