Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2023 16:23
Čas čtení 0:54
Tereza Šnajdrová

Studentská párty byla tak divoká, že ani vzduch v domě neprošel dechovou zkouškou

Studentská párty byla tak divoká, že ani vzduch v domě neprošel dechovou zkouškou
Zdroj: Unsplash/Jacob Bentzinger/volně k užití (ilustrační foto)
ZAHRANIČÍ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Večírku se účastnilo zhruba 120 nezletilých, kteří okna přelepili pytli na odpadky a alkoholové výpary tak zůstaly v domě.

V roce 2017 se v Baltimoru konal studentský večírek, kterého se zúčastnilo na 120 nezletilých. Ti dělali takový hluk, že sousedé přivolali policii, jež se nestačila divit. Když vešla do domu, kde se večírek konal, rozhodla se z jistých důvodů podrobit vzduch dechové zkoušce. Strážníci mu naměřili 0,01 promile, což odpovídá zhruba 5,5 litru alkoholu ve vzduchu, píší CBS News a SB Nation. Starší případ si nyní lidé opět připomínají na Redditu.

Doporučeno
Muži přišili amputovanou nohu špičkou dozadu. Zachránilo mu to život Muži přišili amputovanou nohu špičkou dozadu. Zachránilo mu to život 14. května 2023 9:46

Studentský večírek byl tak divoký, že v dechové zkoušce pohořel i vzduch v místnosti, kde se párty konala. Policisté mu naměřili 0,01 promile, což stačí k tomu, aby lidé žijící v Kalifornii nemohli usednout za volant. „K tomu, aby člověk nadýchal 0,01 promile, potřebuje vypít asi 22 mililitrů alkoholu. Pokud to rozšíříme na dům o rozloze 185 čtverečních metrů a řekněme 2,7 metru stropu, budete potřebovat 5,5 litru alkoholu ve vzduchu,“ píše server SB Nation. 

Nezletilí, kteří se večírku účastnili, přelepili okna pytli na odpadky, aby zabránili úniku alkoholu ven, a určitou roli v naměřených hodnotách hrál i fakt, že na podlaze byly rozlité nápoje. 

„Alkohol v domě zaznamenaný dechovým přístrojem je kombinací alkoholu v dechu účastníků, alkoholických nápojů a rozlitého alkoholu,“ řekl soudní toxikolog Dwain C. Fuller. „Něco tak jednoduchého, jako je použití dezinfekčního prostředku na ruce na bázi etanolu v uzavřené místnosti nebo vozidle, může mít za následek okolní alkohol 0,03 g/dl nebo pravděpodobně více,“ dodal. 

Domů
Sdílet
Diskuse