Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. června 2023 15:00
Čas čtení 4:26
Tereza Šnajdrová

„Lepší poslouchat sex než zpívající Slováky.“ Návštěvnictvo Rock for People si užívá sex ve stanech i na toitoikách (Anketa)

„Lepší poslouchat sex než zpívající Slováky.“ Návštěvnictvo Rock for People si užívá sex ve stanech i na toitoikách (Anketa)
Zdroj: Refresher/David Marcin
ZAJÍMAVOSTI ROCK FOR PEOPLE SEX SEXUALITA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Ve dnech 8. až 11. června se v Hradci Králové uskutečnil 27. ročník festivalu Rock for People, kde nemohl chybět ani Refresher tým. Kromě outfit checku jsme si nemohli nechat ujít příležitost vysondovat i další detaily z festivalového života.

Čtyři dny plné zábavy si přijelo užít na 37 tisíc fanoušků a fanynek a někteří si je užili se vším všudy. Ve stanovém městečku jsme zjišťovali, jaký názor má návštěvnictvo na sex na festivale, a ti sdílnější se nám svěřili i s tím, kde všude sex měli. 

Reportáž z Rock for People už najdeš u nás na webu, stejně jako festivalovou módu.
Doporučeno
Fotoreport: Kontroverze i sázka na jistotu. Takový byl letošní ročník festivalu Rock for People Fotoreport: Kontroverze i sázka na jistotu. Takový byl letošní ročník festivalu Rock for People 12. června 2023 15:00
Upozornění: Fotografie v textu jsou pouze ilustrační. Anketa byla anonymní.

Je vzrušující, že tě někdo může nachytat

Na festival Rock for People jezdí lidé všech generací a na otázku sexu jsme se ptali právě i napříč jimi. Někteří s ním zkušenost mají, jiní ne. Co ale všechny oslovené spojuje, je, že by se sexu na fesťáku nebránili (minimálně první den) a nepohoršilo by je ani to, kdyby sex slyšeli z vedlejšího stanu. „Sex na festivale? Proč ne. Ať si to lidé dělají ve stanu, když nebudou moc hluční. Ve sprchách raději ne,“ svěřila se nám jedna z dívek.

sex na festivale
Zdroj: Refresher/David Marcin

 
„Naopak, sex ve sprchách je napínavější. Nikdy nevíš, kdo tam může přijít. Ale šlo by to i venku. Nevadilo by mi, kdyby mě u toho někdo viděl. Stejně tu kromě svojí party nikoho neznám,“ přidala se k ní další.

Tehdy jsme to vlastně dělali všude, kde se dá, a nevadilo nám, že jsou kolem lidé, že nás mohl někdo slyšet. Naopak si myslím, že to je právě to, co na tom lidi vzrušuje.

Podle zhruba 30letého muže je právě to, že tě u sexu na fesťáku někdo přistihne nebo uslyší, to vzrušující. Sexu na festivale se v minulosti oddával se svou přítelkyní. „Ano. Máme s tím zkušenost. Na festivale jsem v minulosti spal se svou přítelkyní. Tehdy jsme to vlastně dělali všude, kde se dá, a nevadilo nám, že jsou kolem lidé, že nás mohl někdo slyšet. Naopak si myslím, že to je právě to, co na tom lidi vzrušuje. Že vás může kdokoli vidět. Ale málokdo si to přizná. Ono je to bohužel vnímáno jako takové tabu. Ani mě by nepohoršilo, kdybych to slyšel z vedlejšího stanu. Přece jenom jsme lidé a potřebujeme to, nebo ne?“ řekl pro Refresher.

 
Všichni oslovení se pak shodli na tom, že slyšet, jak se někdo vedle ve stanu oddává sexu, není nepříjemné ani pohoršující.

Rock for People
Zdroj: Refresher/David Marcin

„Lepší poslouchat sex než zpívající Slováky.“

Podle skupinky Slováků je naopak lepší poslouchat sex než jiné zvuky. Ono stanové městečko na Rock for People téměř nikdy nespí, a když se nehledá Marco Polo nebo Zdena, do brzkých ranních hodin se hraje na kytary a zpívá. A právě to je podle dotázaných místy až „otravné“.

Doporučeno
Móda z festivalu: Takto se mladí Češi a Češky oblékli na festival Rock for People. Čí outfit se ti líbí nejvíce? Hlasuj v anketě Móda z festivalu: Takto se mladí Češi a Češky oblékli na festival Rock for People. Čí outfit se ti líbí nejvíce? Hlasuj v anketě 13. června 2023 13:00

„Sex na festivale je samozřejmě v pořádku, ale musí být s kým,“ začal popisovat jeden z mužů. Tu se k němu přidal druhý. „Já s tím zkušenost mám, stalo se to přímo tady ve stanu a bylo to s mojí kamarádkou. Přiznám se, že v tu chvíli mi bylo jedno, co na to lidé v okolí, i kamarád u toho byl,“ smál se. „Lepší v noci poslouchat sex než zpívající Slováky, co tu hulákají do rána. Zpívající Slováci jsou horší než sex,“ dodal kamarád, který měl být audio svědkem sexu.

sex na festivale
Zdroj: Refresher/David Marcin

U stromu, na toitoikách i u stage

Návštěvnictvo festivalu je otevřené všemu, o čemž svědčí i další pár, který jsme vyzpovídali. Ten na Rock for People jezdí již několik let a pravidelně mívá i sex. „První den je to v pohodě. Máme s tím mnohaleté zkušenosti, dělali jsme to asi úplně všude. Ve stanu, na toitoice pro invalidy… to bych ale doporučil jenom tehdy, když spolu už dva chodí. Ono novou známost nechceš vzít na festivalovou toitoiku, je to hodně intimní,“ svěřil se nám muž z páru. „Pak jsme se také tedy jednou hodně opili a měli jsme sex u pódia,“ dodala jeho partnerka.

Tenkrát jsme to dělali ve stanu a taky u stromu, dvakrát.

Jak je znát, možnostem se meze nekladou. Další z návštěvníků si kupříkladu pochvaloval sex u stromu v areálu. „Tak já se jmenuju Martin a zkušenost s tím mám. Tenkrát jsme to dělali ve stanu a taky u stromu, dvakrát. Měli jsme velkou chuť. Co na to okolí, to mi bylo úplně jedno. Prostě pokud chceš, přijde to, tak si ji jen opřeš o strom a je to. Doporučuju stan a strom. Přece proč sem lidé jezdí? Kvůli sexu a hudbě, ne? Sex, drogy a rock-and-roll!“ řekl. Pak se zeptal, jestli náhodou nemáme kondomy, neboť už žádné nemá, a pozval nás na panáka. Raději jsme šli zkusit štěstí k jinému stanu.

sex na festivale
Zdroj: Refresher/David Marcin

Hlavně aby s tím obě strany souhlasily a užily si to

Se sexem na festivale má čerstvou zkušenost také třicetiletý Jiří, který si ho užil hned první den. „Proběhlo to v lůžkovém stanu za jednou zónou, ale byli jsme tam sami. Byla to náhodná známost, seznámili jsme se přes kamarádku,“ svěřil se pro Refresher s tím, že stan není jedinou možností. Sex by prý klidně zkusil také ve sprchách nebo mimo areál. Třeba v lese, kde by měla dvojice soukromí.

Má to být hlavně o tom, aby byly obě strany dostatečně při smyslech, aby s tím sexem souhlasily a aby si to užily.

Jemu samotnému by prý nevadilo, pokud by slyšel zvuky sexu a sténání z vedlejšího stanu. Důležité je pro něj to, aby byl sex vždy se souhlasem. „Má to být hlavně o tom, aby byly obě strany dostatečně při smyslech, aby s tím sexem souhlasily a aby si to užily. Aby do toho jedna strana nebyla dotlačená,“ dodal Jiří.

sex na festivale
Zdroj: Refresher/David Marcin

Hygiena jako stopka: Sex jen první den, pak už ne

Jak se zdá, jedinou věcí, která Čechy, Češky, Slováky a Slovenky odrazuje od sexu na festivale, je hygiena. „Proč ne, ale jen za určitých podmínek. Přece jenom je to festival, a když tu jsi už více dní, tak to nemusí být ok. Navíc co se sexu ve sprchách týče, je tam narváno, nemusíte to stihnout… a nemůžeme pohoršovat. Ale jde o psychické nastavení sebe sama. My sami s tím máme zkušenost, nejsme prudérní, a když máme náladu, klidně si to ve stanu rozdáme,“ svěřil se nám zhruba 30letý pár.

Kdyby na to přišlo, tak po sprše do toho jdu taky. Nebo po flašce.

Další skupinka Slováků jako by se rozdělila na dva tábory. Jeden by sex na festivale vítal s otevřenou náručí a druhý by se mu raději vyhnul – právě kvůli podmínkám, které stanové městečko nabízí. „Ne, je tu moc horko, ve stanu je dusno, dalo by se jedině venku…“ řekla jedna z dívek „My, co si vypijeme, tak nám to horko nevadí. Já s tím mám poměrně čerstvou zkušenost jako kolemjdoucí… ještě jsem je povzbuzoval, ono to člověka nabudí. Ale kdyby na to přišlo, tak po sprše do toho jdu taky. Nebo po flašce,“ smál se její kamarád.

sex na festivale
Zdroj: Refresher/David Marcin
Anketa:
Jak to máš se sexem na festivale ty?
Sex? Kdykoli a kdekoli.
Jsem pro, ale jen v soukromí. 
Ne, fuj, nikdy.
Sex? Kdykoli a kdekoli.
29 %
Jsem pro, ale jen v soukromí. 
44 %
Ne, fuj, nikdy.
26 %
Domů
Sdílet
Diskuse