Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. července 2023 14:00
Čas čtení 2:00
Dominik Vetrák

Suzume: Makoto Šinkai nemá hranice talentu, jeho nejnovější anime je dokonalé

Suzume: Makoto Šinkai nemá hranice talentu, jeho nejnovější anime je dokonalé
Zdroj: CoMix Wave Films Story Inc./TOHO
FILMY A SERIÁLY ANIME KVIFF 2023
Uložit Uložené

Procítěný anime film o lásce, sebepoznání a smíření se s minulostí tě ohromí vizuálem, hudbou, ale i scénářem. Suzume nenechá chladným nikoho.

Suzume tě pohladí na duši, rozpláče a okouzlí svým nádherným zpracováním. Je to film, který v kině dostává nový rozměr a který se svojí citlivostí dotkne milionů lidí. Vděčíme za něj scenáristovi a režisérovi Makotou Šinkaiovi.

Doporučeno
Eliška Křenková: Úsvit mi pomohl podívat se mimo moji bublinu. Téma genderu, intersexuality nebo orientace pro mě neexistovalo Eliška Křenková: Úsvit mi pomohl podívat se mimo moji bublinu. Téma genderu, intersexuality nebo orientace pro mě neexistovalo 7. července 2023 7:30

Toho většině fanoušků animovaných filmů není třeba představovat. Má za sebou bohatou kariéru plnou úžasných snímků, ale většina diváků ho poznala až po mistrovském kousku Kimi no na wa. z roku 2016. Následovalo povedené Tenki no ko a na přelomu let 2022 a 2023 obdařil svět anime filmem Suzume.

Suzume jsme viděli na MFF Karlovy Vary 2023. Všechny texty a rozhovory z největší české filmové přehlídky najdeš v této rubrice. Pokud tě zajímá i živé festivalové dění, nalaď si stream na webu KVIFF.TV.


V příběhu režisér Šinkai skloubil japonský folklór, přírodní katastrofy, vyrovnávání se s bolestivou minulostí, road tripovou strukturu prolínání děje, a dokonce i milostný příběh dospívajících hrdinů. Šinkai ve chvílích, kdy v jeho podání dokáže souběžně fungovat tolik rozsáhlých dějových linií, opět dokazuje, že je génius a jeho talent nemá hranic.

Suzume
Zdroj: CoMix Wave Films Story Inc./TOHO

Hlavní postavou je 17letá dívka Suzume, jíž se zalíbí chlapec Soto hledající opuštěné místo v jejím bydlišti, který při tom otevře dveře do dalšího světa.

Doporučeno
Bod obnovy jde do kin: Odvážné české sci-fi píše důležitou kapitolu tuzemského filmu Bod obnovy jde do kin: Odvážné české sci-fi píše důležitou kapitolu tuzemského filmu 21. září 2023 11:00

Suzume od Sotoa zjišťuje, že v Japonsku existují takzvaní Zavírači, kteří zavírají dveře a portály do druhého světa, ze kterého do toho skutečného unikají červi a způsobují zemětřesení. Společně se vydávají na nebezpečné, melancholické a nezapomenutelné dobrodružství, ve kterém poznají sami sebe a vytvoří vztahy, jež je navždy změní.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse