Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
10 nejlepších filmů z filmového festivalu v Karlových Varech: Tyto pecky by si zasloužily bojovat o Oscary

2. Monster (režie: Hirokazu Koreeda)

Po výborných dramatech Shoplifters a Broker natočil Koreeda zřejmě svůj nejlepší film. V něm zachycuje dva nezletilé chlapce, které neumí jejich okolí pochopit, protože oni sami se bojí mluvit o svých pocitech spojených s učitelem.

Doporučeno
ROZHOVOR: Russell Crowe pro Refresher prozradil, co si myslí o Marvelu a DC a jak vyškolil producenty Disney ROZHOVOR: Russell Crowe pro Refresher prozradil, co si myslí o Marvelu a DC a jak vyškolil producenty Disney 2. července 2023 v 15:30

Příběh se odvíjí skrze tři perspektivy –⁠ jak události vnímala matka, později učitel a nakonec jak se staly očima dětí. Musíš se připravit na dusný, nepříjemný pohled na život dvou nezletilých chlapců, které společnost zažene do kouta. Z něho se dostanou jen tak, že udělají něco velmi špatného... Více si o snímku můžeš přečíst v samostatném filmovém tipu.

1. Suzume (režie: Makoto Shinkai)

Japonský režisér Makoto Shinkai završil svou „trilogii“ posledních filmů absolutním skvostem. Po Your Name a Weatheting With You natočil velmi emotivní drama o přírodních katastrofách, které je zároveň romantickým road tripem po Japonsku. Pod kůži se ti snímek dostane skvělými postavami i humorem.

Doporučeno
Křišťálový glóbus v Karlových Varech dostal film Blažiny lekce o zranitelné generaci seniorů Křišťálový glóbus v Karlových Varech dostal film Blažiny lekce o zranitelné generaci seniorů 8. července 2023 v 20:43

Suzume je také jedním z vizuálně nejkrásnějších anime filmů vůbec, je na něm vidět velký rozpočet i množství talentovaných animátorů. Shinkai si skvěle hraje také se zvukovým designem a emotivní příběh zvýrazňují tvůrci dojemným hudebním podkladem. Snímku jsme věnovali i samostatný text.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 5 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse