Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. července 2023 14:08
Čas čtení 0:31
Veronika Dlesková

She is not the problem. Taylor Swift je první ženou, která má naráz čtyři alba v americké top 10

She is not the problem. Taylor Swift je první ženou, která má naráz čtyři alba v americké top 10
Zdroj: instagram.com/taylorswift
OSOBNOSTI HUDBA TAYLOR SWIFT
Uložit Uložené

Americká zpěvačka Taylor Swift se stala první ženou, jejíž čtyři alba se ve stejnou chvíli umístila v americké top 10. Zároveň je teprve třetím člověkem v historii, kterému se to povedlo.

Album Speak Now (Taylor's Version), které vyšlo 7. července, je momentálně na první příčce amerického seznamu top 10. Zároveň je to 12. album Swift, které tuto příčku obsadilo. Zpěvačka se tak stala ženou s nejvíce alby, která se umístila na prvním místě. Před ní toto pomyslné vítězství držela Barbra Streisand. 

Kromě nové verze Speak Now jsou v současné době na seznamu top 10 v Americe i alba Midnights (5. místo), Lover (7. místo) a Folklore (10. místo). 

Swift je první ženou, která svými alby drží čtyři příčky amerického top 10. Zároveň je první žijící umělkyní, které se to povedlo od roku 1966, kdy stejného výsledku dosáhl hudebník Herb Apert. Dalším a posledním, komu se povedl podobný výsledek, je Prince, jehož pět alb se umístilo v top 10 krátce po jeho smrti v roce 2016. 

Domů
Sdílet
Diskuse