Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. července 2023 13:06
Čas čtení 1:10
Radim Šlechta

Barbieheimer: Nolan s růžovou nebojuje poprvé. Svou první bitvu o tržby vyhrál

Barbieheimer: Nolan s růžovou nebojuje poprvé. Svou první bitvu o tržby vyhrál
Zdroj: Universal Pictures/propagačný materiál
NEWS BARBIE OPPENHEIMER
Uložit Uložené

Barbieheimer není první boj temného Nolana proti růžovému velkofilmu?

Barbieheimer se neúprosně blíží. Christopher Nolan a jeho otec atomové bomby budou muset poměřit síly s popkulturní legendou od Mattela. V minulosti se slavný režisér s růžovou radostí již utkat musel. Původní souboj totiž proběhl v roce 2008, kdy se spolu utkal Temný rytíř a Mamma Mia!

Oppenheimer s Cillianem Murphym a Barbie s Margot Robbie se o pozornost diváctva utkají už ve čtvrtek. Představitel slavného fyzika doporučil diváctvu, aby navštívilo oba snímky, ideálně v jeden den. „Rozhodující je, že obojí budou dobré filmy,“ řekl Murphy.

Internetem poslední týdny kolují vtipy a memy, které přebarvují Oppenheimera narůžovo, Barbie staví do současnosti projektu Manhattan, a zdá se, že střet Nolana s jeho někdejším studiem je první svého druhu.

Režisér si podobný boj zažil už v roce 2008, tehdy ve stejný den vstupovaly do kin snímky Mamma Mia! a druhý díl jeho batmanovské trilogie Temný rytíř. Nolanův Batman tehdy vyhrál s tržbou přes 158 milionů dolarů v porovnání s necelými 28 miliony. 

Doporučeno
Měla Barbie vyhrát Oscara? Tohle jsou důvody, proč to ženy stále nemají ve filmové branži lehké (a proč byla chyba Dariu přerušit) Měla Barbie vyhrát Oscara? Tohle jsou důvody, proč to ženy stále nemají ve filmové branži lehké (a proč byla chyba Dariu přerušit) 28. března 2024 8:00

Ještě dříve se na plátnech střetly například Spielbergovy Čelisti s muzikálem Pomáda (1976) nebo film Zachraňte Willyho s disneyovkou Hocus Pocus (1993).

„Každých patnáct let nás žádají, abychom se rozhodli,“ napsal jeden z uživatelů na Twitteru. A co si zvolíš ty? Napiš nám do komentářů, na který film se těšíš víc.

Domů
Sdílet
Diskuse