Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2023 15:30
Čas čtení 1:46
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu? Protivný sprostý Polky, Scarlett Johansson a McAvoye na 23 způsobů

Co si pustit o víkendu? Protivný sprostý Polky, Scarlett Johansson a McAvoye na 23 způsobů
Zdroj: Open Road Films
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU
Uložit Uložené

Zachraňujeme tě od rozhodovací paralýzy – vybrali jsme pro tebe filmové tipy na víkend.

Za předplatné všech streamovacích platforem necháváš půlku výplaty a stejně si většinou nemůžeš vybrat, co si pustíš? Máme pro tebe tipy na filmy různých žánrů, které můžeš najít on-line a víkend strávit v pohodičce na gauči.

Doporučeno
Co mají Želvy Ninja společného s Černobylem? Co mají Želvy Ninja společného s Černobylem? 4. srpna 2023 13:00

Dneska pro tebe máme dva „old but gold“ tipy i seriály, které si můžeš pustit, pokud ses chystal*a na Prague Pride, ale nakonec ti to nevyšlo. Jestli jsme se ti netrefili do vkusu, projeď si některé z našich starších doporučení v rubrice Co si pustit o víkendu.

Split

Kevin (James McAvoy) má v sobě třiadvacet osobností. Milého módního návrháře, ustaranou ženu, ale taky psychotického sadistického násilníka. A nikdy nevíš, koho zrovna ty schytáš na procházce. Split z roku 2016 popisuje příběh tří studentek, které se dostanou pod Kevinův zámek a musí se dostat ven.

Anya Taylor-Joy, James McAvoy, Split
Zdroj: Universal Pictures


James McAvoy ve snímku M. Nighta Shyamalana předvádí skvělý výkon a svůj široký herecký rejstřík dokonale ukazuje na všech Kevinových osobnostech. Ty často střídá několikrát během jedné scény. Split je napínavý, hezky natočený a rozhodně s tebou zůstane ještě nějaký čas po závěrečných titulcích. Najdeš ho na Netflixu.


Chef

Pokud se chystáš víkend strávit u rodičů nebo pořádáš nenáročný filmový večer bez přehnaného přemýšlení, sáhni po filmu Chef (v češtině Šéfkuchař na grilu), který najdeš ve videotéce služby Voyo. Jon Favreau si film natočil jako svoji srdcovku a sám v něm hraje kuchaře, který se po neúspěchu ve fine dining restauraci rozhodl otevřít stánek se street foodem.

Sofía Vergara.
Sofía Vergara. Zdroj: Open Road Films


Chef se kromě jídla věnuje i mezigeneračnímu dialogu, vztahům otců a synů a dokáže tě hezky zahřát u srdíčka. Svede ale i rozkručet žaludek, takže doporučujeme udělat si k němu i něco dobrého. Kromě mnoha vtipných a dojemných scén se můžeš těšit na řadu hvězd ve vedlejších rolích. Ve filmu se objevují Robert Downey, Scarlett Johansson, Dustin Hoffman nebo Sofía Vergara.

Nazí. Hlasití. Hrdí

Dokumentární seriál z letošního roku ti dá vhled do drag a aktivistické scény v Polsku, kde lidé stále marně usilují o rovnoprávnost. Dozvíš se, jak burleskní scéna formovala varšavské veřejné mínění, jak vypadá život LGBTQ+ lidí v sousední zemi i jak se snaží za zlepšení kvality života bojovat.

Doporučeno
Nechal jsem si udělat drag make-up a stal se na den princeznou. Zemřelo moje mužství? Nechal jsem si udělat drag make-up a stal se na den princeznou. Zemřelo moje mužství? 9. srpna 2023 15:00

Nenech se ale zmýlit. Nazí. Hlasití. Hrdí není celou dobu vážný, to by ostatně nešlo. V četných scénách se podíváš na vystoupení v klubech, do zákulisí a dokonale nasaješ atmosféru burleskní i drag scény a organizace lidskoprávních akcí. Dokumentární sérii najdeš na HBO Max.

Pokud stihneš o víkendu sjet všechny výše vypsané tipy, můžeš se podívat ještě na emotivní seriál Byl by to hřích na HBO Max o epidemii AIDS v osmdesátých letech nebo zhlédnout některou z krátkých epizod History 101 na Netflixu, kde se dozvíš něco o fast foodech, jaderné energii, robotech nebo feminismu.

Doporučeno
Všichni kolem vás umírali. Jak Ronald Reagan nečinně přihlížel epidemii AIDS a umírání celé generace dětí Všichni kolem vás umírali. Jak Ronald Reagan nečinně přihlížel epidemii AIDS a umírání celé generace dětí 11. srpna 2023 13:00
 
Domů
Sdílet
Diskuse