Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. srpna 2023 18:29
Čas čtení 2:05
Anna Koucká

Mawar údajně zase řádil, tentokrát na Letné. Nabádal zřejmě sjetou přítelkyni, aby zbila dívku, a dal pěstí její kamarádce

Mawar údajně zase řádil, tentokrát na Letné. Nabádal zřejmě sjetou přítelkyni, aby zbila dívku, a dal pěstí její kamarádce
Zdroj: Oktagon MMA
ČESKO KRIMI MMA PRAHA
Uložit Uložené

Zápasník Tadeáš Růžička aka Mawar má na kontě další průšvih. Po nedávném incidentu, kdy do bezvědomí zbil muže a video sám publikoval ve svém Instagram story, se tento víkend hrubě choval ke své přítelkyni, kterou nabádal k napadení dvou dívek.

„S kamarádkou E. jsme byly v sobotu svědkyněmi incidentu, kdy Tadeáš Růžička brutálně vyhrožoval své přítelkyni a naváděl ji, aby kamarádku zmlátila, a následně mi dal pěstí,“ píše na facebookové skupině Letenská parta a také na svém Instagramu dívka A. S oběma dívkami Refresher hovořil a obě si přejí zůstat v článku anonymní. 

Doporučeno
Sergei Barracuda nemohl ke kauze Kuběnka říct nic jiného. Rapové prostředí by mu to nedovolilo Sergei Barracuda nemohl ke kauze Kuběnka říct nic jiného. Rapové prostředí by mu to nedovolilo 15. srpna 2023 16:30


Podle jejich slov Růžička se svou přítelkyní Isou, jejíž identitu svědkyně potvrdily, v brzkých ranních hodinách vešel do řetězce Burrito Loco v ulici Milady Horákové na pražské Letné. Přítelkyni hrubě poroučel, ať mu koupí jídlo, a i přes její pláč a pokusy o odchod ji nenechal z restaurace odejít. „Říkal jí, že jí znásilní někoho z rodiny, že ji zmlátí, že je nemožná, že by se za sebe měla stydět,“ píše A. 

napadení Mawar
Vyjádření dívky A. k incidentu s Mawarem. Zdroj: Instagram svědkyně A.
napadení Mawar
Vyjádření dívky A. k incidentu s Mawarem. Zdroj: Instagram svědkyně A.


Jak později řekla A. redakci, k celému incidentu mělo dojít kolem třetí ráno. „Viděly jsme s kamarádkou slečnu, která hrozně plakala a její přítel na ni byl hrubý a nadával jí. Ani jsme nejprve nevěděly, že to je Mawar. Ona nám moc děkovala, ale zdálo se nám, že se mu to nelíbí. Pak spolu odešli,“ popisuje dívka pro Refresher. 


Její kamarádka E. poté viděla, že zápasník přítelkyni fyzicky napadl tak, že jí bouchl hlavou o kovové zábradlí. „Šly jsme za nimi a snažily jsme se je s tím konfrontovat. Odešli pak do vedlejší ulice a my jsme šly za nimi, po chvíli jsme to ale vzdaly,“ říká A. 


Dívky se tedy vrátily zpět před Burrito Loco, kam pár po chvíli také přišel. „Ta slečna byla evidentně sjetá. Ale spíš tak, že byla hodně utlumená,“ vysvětluje A. „Pak ale začala se slovy ‚Co mi děláš do borce‘ mlátit do mé kamarádky,“ popisuje. 


„Začala mě bít pěstmi a kopat do mě,“ uvedla dál E. Růžička prý vedle přítelkyně stál a nabádal ji, aby pokračovala. „Říkal věci jako ‚Dělej, dodělej tu kurvu‘ a ‚Zabij ji, svini‘.“


A. se snažila na Růžičku, který E. plivl do obličeje, mluvit a v zápalu emocí mu dala facku. Mawar jí to údajně oplatil tak, že jí dal pěstí. 


Celý incident podle A. viděli zaměstnanci Burrita Loca. „Slečna, která tam pracovala, zavolala policii, protože ho na rozdíl od nás poznala. Přesně před měsícem totiž ze stejné restaurace zachraňovali toho muže, kterého napadl také,“ říká. 

Doporučeno
Pojď ven, ti říkám. Musk chtěl Zucka vytáhnout z domu a bít se rovnou na místě Pojď ven, ti říkám. Musk chtěl Zucka vytáhnout z domu a bít se rovnou na místě 15. srpna 2023 16:29


Potyčka skončila ještě před příjezdem policie. „Slečna byla evidentně pod vlivem nějakých látek a napadnout mě jí šlo celkem složitě. Navíc se situaci snažili uklidňovat i kolemjdoucí,“ říká E., které se při rvačce roztrhly hodinky. 

Pro web mmashorties se k situaci vyjádřilo i Burrito Loco. „Ohledně tohoto incidentu nyní plně spolupracujeme s Policií ČR a nebudeme se tedy ke zmíněnému vyjadřovat,“ reagovala firma. 

Růžička se k současnému incidentu nijak nevyjádřil a někteří jeho stoupenci ho na sítích obhajují s tím, že měl v sobotu pobývat na soustředění. Redakce kontaktovala i policii, která má na starost obvod na Letné. „Můžeme potvrdit, že incident tohoto typu evidujeme, ale nemůžeme podat bližší informace,“ uvádí.

Ne poprvé 

Růžička už byl po minulém incidentu vyřazen ze všech fighterských organizací. Šéf Oktagonu Novotný se dokonce na jeho konto vyjádřil tak, že video Mawara, jenž bije náhodného bezvládného muže na ulici, je jedna z nejnechutnějších věcí, kterou kdy viděl. 



Domů
Sdílet
Diskuse