Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. srpna 2023 16:29
Čas čtení 1:37
Ilona Hobzová

Pojď ven, ti říkám. Musk chtěl Zucka vytáhnout z domu a bít se rovnou na místě

Pojď ven, ti říkám. Musk chtěl Zucka vytáhnout z domu a bít se rovnou na místě
Zdroj: TASR/AP, Getty Images/Pascal Le Segretain
ZAJÍMAVOSTI BOJOVÉ SPORTY ELON MUSK MARK ZUCKERBERG ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Absurdní divadlo mezi Elonem Muskem a Markem Zuckerbergerem se posunulo do dalšího dějství.

Se soubojem těchto miliardářů je to jako na houpačce. 12. srpna Musk tvrdil, že zápas budou moci lidé sledovat živě na X (dříve Twitter) a vše se bude odehrávat na místě z dob starověkého Říma. Jeho sok Zuck ale o dva dny později uvedl, že zakladatel Tesly souboj nemyslí vážně a je načase posunout se dál. To si Musk nenechal líbit a přišel s překvapivou reakcí. 

Doporučeno
Zápas Musk vs. Zuckerberg nebude? Musk to nemyslí vážně, naštval se šéf Mety Zápas Musk vs. Zuckerberg nebude? Musk to nemyslí vážně, naštval se šéf Mety 14. srpna 2023 15:32

Porušuješ vlastní zásady, vytkli lidé Muskovi

„Ťuk ťuk, výzva přijata, tak otevři dveře,“ napsal Musk v pondělí po 19. hodině na svou sociální síť. Později doplnil, že během testovací jízdy Tesla FSD v Palo Altu, kde Zuckerberg bydlí, požádá řidiče auta, aby zajel k Zuckerbergovu domu. „Budeme také testovat nejnovější X Livestream video, takže budete moci sledovat naše dobrodružství v reálném čase. (...) Jestli budeme mít štěstí a Zuck skutečně otevře dveře, boj začne,“ dodal. 

Uživatelé pod jeho statusy začali hned přidávat vtipné koláže a videa, jak by konfrontace přímo v Zuckerbergově bydlišti mohla vypadat. Jak se ale ukázalo později, setkání se nekonalo.

„Mark je právě teď na cestách a v Palo Altu není. Tento sport bere navíc velmi vážně a nehodlá bojovat s někým, kdo se náhodně objeví u něj doma,“ uvedla Zuckerbergova mluvčí Iska Saric pro server The Verge.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Mnoho uživatelů sítě X navíc upozornilo na to, že kdyby Musk svou cestu na Zuckerbergův pozemek vysílal, bylo by to jako porušení zásad o soukromí, k jejichž dodržování sám Musk vyzývá. Podle nich uživatelé nemohou bez povolení zveřejňovat soukromé informace jiných lidí ani vyhrožovat jejich zveřejněním. 

Místo potvrzení data a místa se tak souboj mezi miliardáři spíše dál rozplývá do prázdna. „Navrhl jsem reálné datum. Dana White (šéf UFC, pozn. red.) nabídl, že z toho udělá legitimní zápas pro charitu. Elon nepotvrdil datum, pak říká, že musí jít na operaci, a teď si prý chce dát jedno cvičné kolo u mě na zahradě. Pokud to Elon bude myslet o datu a oficiální události vážně, ať mi dá vědět. V opačném případě jdu dál. Budu se soustředit na soupeření s lidmi, kteří tento sport berou vážně,“ nechal se slyšet Zuckerberg. Ti, kteří se na souboj těšili, tak musí čekat dál. 

Domů
Sdílet
Diskuse