Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
12. července 2023 16:21
Čas čtení 1:41
Martin Adam Pavlík

Mawar má v Oktagonu nadobro stopku. Video, které natočil, je prý jedna z nejnechutnějších věcí, které kdy Novotný viděl

Mawar má v Oktagonu nadobro stopku. Video, které natočil, je prý jedna z nejnechutnějších věcí, které kdy Novotný viděl
Zdroj: Oktagon MMA
ZAJÍMAVOSTI OKTAGON MMA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Český zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička, který zápasil v Oktagonu MMA, RFA či Clash of the Stars, lítá v problémech.

Sociálními sítěmi koluje video, na kterém údajně zbil do bezvědomí neznámého muže a následně se mu vysmíval a urážel ho, když ležel na zemi. Potom se ho agresivně snažil probrat fackami.

 
Podle portálu MMA Shorties se video dostalo z jeho Instagramu, kde ho přidal do „Close Friends“, až do redakce Krimi zpráv na CNN Prima News a objevilo se v reportáži. Růžička prý bránil přítelkyni a video vzniklo ještě dříve. Případ však už řeší policie.

Doporučeno
Toto je příští soupeř Karlose Vémoly. Šampion Kincl se tomu vysmál, podle něj to bude další pytel Toto je příští soupeř Karlose Vémoly. Šampion Kincl se tomu vysmál, podle něj to bude další pytel 12. července 2023 9:47


Jak píše portál MMA Fanatik, incident komentoval i promotér největší domácí organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný. „Mawar“ byl hvězdou projektu Underground, který organizace vytvořila přes pandemii covidu v halách bez diváků. Růžička nakonec ovládl celou pyramidu a stal se šampionem v divizi lehkých vah.


Jasná stopka v Oktagonu

„Je to naprosté šílenství. To video je jedna z nejnechutnějších věcí za 25 let, které jsem viděl na domácí scéně. A nemá to vůbec co dělat s bojovými sporty a s nějakým kodexem. Já jsem ten, který dává vždy další šance, ale tady můžu slíbit, že v Oktagonu se to už nikdy určitě nestane,“ řekl Novotný.

„Ať už ty okolnosti byly jakékoli, tak to video je něco takového, co posouvá všechny o krok zpět. Takže v Oktagonu už stoprocentně nikdy. A byl bych rád, kdyby to byla obvyklá praxe u domácích organizací,“ doplnil promotér.

oktagon, mma Ondřej Novotný
Zdroj: Oktagon MMA

Odsoudili ho i Vémola s Véghem

„Doufám, že to není tak, jak to vypadá. Snad je to jen nějaký ‚prank‘, který vymysleli spolu s Clash of the Stars, nebo něco takového. Nechce se mi totiž věřit, že by Tadeáš někoho takhle napadl přímo na ulici, a ještě to pak natáčel na video. Chci věřit tomu, že se to vysvětlí a že přijde vyjádření, že to měl být jen nějaký pokus o vtip,“ řekl zase šéf RFA Boris Marhanský pro kaocko.cz.

Tvrdí, že si chce počkat na Růžičkovo vyjádření. „Pokud se však ukáže, že to byla čistá realita, je to něco nepřijatelného. Tímto způsobem se žádný člověk chovat nesmí. Notabene ještě bojovník, který by svou sílu měl dávat najevo jen v kleci, určitě ne na ulici.“

Doporučeno
FOTO: Mark Zuckerberg šokoval vyrýsovanými svaly vedle hvězd UFC. Elona Muska by v zápase zabil, reagují lidé na sítích FOTO: Mark Zuckerberg šokoval vyrýsovanými svaly vedle hvězd UFC. Elona Muska by v zápase zabil, reagují lidé na sítích 12. července 2023 10:46

Šéf Clash of the Stars Tomáš Linh Le Sy vyvrátil, že by šlo o „prank“, a podle jeho informací se incident stal ještě před několika měsíci, kdy organizace s Růžičkou ještě nespolupracovala. „Mawar provedl pěknou hloupost. Za prvé, že něco takového vůbec udělal. Za druhé, že to ještě natočil a pověsil na Instagram. Nevím, nerozumím tomu,“ řekl promotér.


Růžičku odsoudilo několik známých zápasníků včetně bývalého šampiona UFC Jiřího Procházky či zápasníka UFC Davida Dvořáka, ale také Karlos Vémola s Attilou Véghem.

 

Tadeáš Růžička Oktagon MMA
Zdroj: OKTAGON MMA
Domů
Sdílet
Diskuse