Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. září 2023 10:39
Čas čtení 1:30
Ilona Hobzová

Vpředu byznys, vzadu párty. Američanka má nejdelší ženský mullet na světě. Tipneš si, kolik měří?

Vpředu byznys, vzadu párty. Američanka má nejdelší ženský mullet na světě. Tipneš si, kolik měří?
Zdroj: Guinness World Records
ZAJÍMAVOSTI GUINNESSOVA KNIHA REKORDŮ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

To, že si osmapadesátiletá žena z Knoxvillu v Tennessee už více než třicet let nenechala zkrátit kadeře, jí vyneslo zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Její mullet měří 172,7 centimetru, což z něj dělá nejdelší typ tohoto účesu u ženy na světě.

Inspiraci k pěstování tohoto účesu objevila Tami Manis už v roce 1985. Tehdy poprvé zhlédla videoklip písně Voices Carry od rockové skupiny 'Til Tuesday. „Ta dívka ve videu měla na hlavě krysí ocas a já jsem po něm zatoužila také,“ vyprávěla zdravotní sestra, co vedlo k jejímu rozhodnutí nechat vlasy v zadní části hlavy více růst. Z účesu á la krysí ocas, u kterého se nechává dlouhý jen jeden pramen vlasů, se nakonec vyklubal mullet. 

Tenhle druh účesu byl oblíbený právě v 80. a 90. letech, kdy jej zpopularizovali například herec Patrick Swayze nebo hudebník Billy Ray Cyrus. Mullet se prosadil také v Česku, mimo jiné zásluhou hokejisty Jaromíra Jágra. V současné době se tento účes znovu vrací na výsluní, v roce 2022 šlo podle úspěšného slovenského barbera o jeden z nejvíc trendy účesů.

Slušný mullet si Tami Manis vypěstovala prý už v roce 1989, okamžitě toho ale litovala. Vůbec naposledy se vydala do kadeřnictví 9. února 1990. Od té doby na své vlasy nenechala nikoho sáhnout. Sama říká, že její účes je často předním tématem, o kterém se baví nejen s rodinou i přáteli, ale i náhodnými kolemjdoucími. Ti si často nevšimnou, jak dlouhé vlasy Tami má, dokud se neotočí. 

Za dlouhý a hustý porost na hlavě vděčí podle svých slov hlavně genům, nezbytná je ale i kvalitní péče. Své vlasy si myje výhradně prostředky značky Hask včetně kondicionéru s arganovým olejem. Po umytí vlasy suší papírovými utěrkami, aby nezůstaly mokré. Protože jsou vlasy delší než ona sama, zaplétá jí je kamarádka každý týden do copu.

Doporučeno
Účes „na Jágra“ je opět v módě. V Austrálii byla soutěž o ten nejlepší Účes „na Jágra“ je opět v módě. V Austrálii byla soutěž o ten nejlepší 6. března 2020 8:08

Ještě než se stala světovou rekordmankou, přihlásila se v roce 2022 na mistrovství USA v mulletu, kterého se každý rok účastní více než tisíc lidí. Porota hodnotí nejen délku a styl, ale také to, s jakým zápalem dokáže nositel*ka účes předvést. Tami loni skončila druhá. Guinnesova kniha rekordů poté vytvořila vlastní kategorii pro nejdelší soutěžní mullet. Manis se chopila šance a přihlásila se o ženský rekord. Její přemožitelka z amerického šampionátu, Alexa Lindsey z Michiganu, v té době už nežila.

Nakonec titul získala a dodnes vzpomíná na okamžik, kdy jí e-mailem přišel certifikát o tom, že je oficiálně držitelkou rekordu. „Byl to naprosto úžasný pocit,“ sdělila s tím, že pokles ani růst popularity mulletu nikdy neřešila. „Prostě jsem si tenhle styl nechala,“ dodala.

Domů
Sdílet
Diskuse