Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2023 18:39
Čas čtení 1:31
Ondřej Jarůšek

Rockstar vedle GTA 6 pracuje i na Red Dead Redemption 3, šíří se internetem. Je to ale složitější

Rockstar vedle GTA 6 pracuje i na Red Dead Redemption 3, šíří se internetem. Je to ale složitější
Zdroj: Rockstar Games/propagační materiál
TECH GAMING NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Internetem začaly kolovat informace, že studio Rockstar vedle prací na GTA VI usilovně pracuje také na pokračování série Red Dead Redemption. Je to ale trochu jinak a hráči a hráčky by neměli doufat, že se další kovbojky dočkají v dohledné době.

Série Grand Theft Auto a Red Dead Redemption patří mezi největší značky studia Rockstar. Fanoušci a fanynky zcela pochopitelně lační po nových informacích o dalších dílech, a není proto divu, že když se o víkendu na sítích začaly šířit nepodložené zprávy o pokračování kovbojské série, vyvolalo to poprask.

Informaci o tom, že studio Rockstar „oficiálně pracuje“ na třetím díle Red Dead Redemption, sdílel leaker (nebo leakerka), jenž si říká MyTimeToShineHello a jenž se pohybuje spíše v oblasti filmů a seriálů. V minulosti přinesl (nebo přinesla) zákulisní informace hned o několika projektech a většinou byly poměrně přesné. Proto mají jeho (či její) slova u spousty lidí váhu.

Nicméně to, že studio Rockstar se sérií Red Dead Redemption do budoucna počítá a velmi pravděpodobně se dalšího dílu dočkáme, je samo o sobě vcelku logické. Druhý díl z roku 2018 byl totiž obrovským hitem, překonal několik prodejních rekordů a jen během prvního víkendu studiu vygeneroval 725 milionů dolarů.

Red Dead Redemption 2
Zdroj: Rockstar Games/propagační materiál

Informace o pokračování slavné série z Divokého západu jsou navíc v těchto dnech podpořené nově vydaným článkem serveru Gamingbible, který se opírá o citaci CEO společnosti Take-Two, pod kterou studio Rockstar spadá, Strausse Zelnicka. Ten přirovnal hlavní série od studia k filmům s Jamesem Bondem a řekl, že „dokud budou skvělé, budou pokračovat“. A to pro Read Dead Redemption bezesporu platí.

Toto vyjádření ovšem pochází z roku 2021, kdy Zelnick mluvil na konferenci Jefferies Virtual Global Interactive Entertainment. Přepis jeho slov přinesl magazín VGC. Žádné nové informace tedy článek od Gamingbible neobsahoval, přesto se však v hráčích a hráčkách vzbudily vášně a očekávání, protože jde o velmi oblíbenou sérii.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš retro hru z 90. let podle jediného obrázku? Otestuj své znalosti KVÍZ: Poznáš retro hru z 90. let podle jediného obrázku? Otestuj své znalosti 22. srpna 2023 8:30

Jediné, co lze prakticky s jistotou v tuto chvíli říct, je to, že jako první z těchto dvou sérií se herní svět dočká GTA VI. To sice ještě nebylo oficiálně detailně představeno, ale víme, že na něm studio pracuje, a odhady hovoří o tom, že by k vydání mohlo dojít mezi 1. dubnem 2024 a 31. březnem 2025.

A co se týče Red Dead Redemtion? U něj je jasné, že někdy třetí díl vznikne, ale zatím je to hodně daleko. Realisticky se dá očekávat, že se tak stane v řádu několika let až po GTA VI.

Domů
Sdílet
Diskuse