Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. září 2023 17:31
Čas čtení 1:30
Ondřej Jarůšek

Nelítostná bitva o titul je tady! Oktagon bude mít novou šampionku, velkolepý turnaj je za dveřmi

Nelítostná bitva o titul je tady! Oktagon bude mít novou šampionku, velkolepý turnaj je za dveřmi
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Už v sobotu 16. září se bojová organizace Oktagon MMA vrátí zpět do Frankfurtu, kde bude k vidění řada očekávaných bitev. Zlatým hřebem večera bude titulový zápas o královnu slámové váhy.

Obě si už brousí pěsti a před sebou nemají nic jiného než vidinu titulu. Bojovnice Katharina Dalisda a Jacinta Austin se už za pár dní porvou o místo na trůnu divize do 52 kg a jejich střet bude hlavním zápasem nabitého turnaje Oktagon 46. Jejich příprava vrcholí a na to, jak vypadala jejich cesta k této vysněné šanci, se můžeme podívat díky videu z produkce organizace.

Doporučeno
Jake Paul nabídl legendě UFC 10 milionů dolarů za MMA zápas. Diaz odmítl a poslal mu drsný vzkaz Jake Paul nabídl legendě UFC 10 milionů dolarů za MMA zápas. Diaz odmítl a poslal mu drsný vzkaz 11. září 2023 12:51

Ze zakřiknuté dívky dravá lvice

V Oktagonu dosud neporažená německá lvice Dalisda začínala v judu, a jak přiznává, odmalička měla problémy se sebevědomím a sebeprosazením, a to ať už ve sportu, nebo během studia. To, jak se sebou dokázala pracovat a nevzdala se, může být inspirací i pro ostatní, kteří se cítí jako dříve ona.

„Dříve jsem byla hodně stydlivá, introvertní, moje sebedůvěra byla velmi špatná. Když jsem jela na turnaj, byla jsem vždycky hodně vystresovaná a už dopředu jsem si namlouvala, že ostatní jsou lepší než já,“ říká otevřeně.

Po přestupu do MMA se Dalisda dle svých slov naučila rozvíjet své sebevědomí a věřit si. Nyní si nekompromisně razí cestu na vrchol MMA a za sebou má už řadu působivých úspěchů. Mezi nimi například skalp do té doby dosud neporažené Slovenky Moniky Chochlíkové. Teď stojí ale před úplně novou výzvou.

Jacinta Austin.Jacinta Austin a Katharina Dalisda.Jacinta AustinDalisda
Zobrazit galerii
(4)

Životní zápas

Dalisda změří síly s úspěšnou kickboxerkou a bojovnicí K-1 z Austrálie Jacintou Austin. Ta se divákům a divačkám představila na začátku léta, kdy v Oktagonu po dvou minutách ukončila bývalou bojovnici KSW z Gruzie. Za sebou má i přípravu s Alexanderem Volkanovským, současným šampionem pérové váhy v UFC. 

„Bude to můj první zápas na pět kol, takže jsme se hodně soustředili na kondici a kardio,“ popisuje přípravu Austin. Trenéři přitom chválí její všestrannost a říkají, že nemá žádné nedostatky.

Oproti tomu u Dalisdy vidí australská bojovnice hned několik děr, které hodlá využít. „Je slabá v postoji. Není moc plynulá, nekombinuje, dává samostatné rány a moc dobře se nepohybuje. Má jen levačku a kromě toho nic navíc,“ hodnotí soupeřku.

Doporučeno
UFC zápasník Makhmud Muradov: Chtěl bych porazit Chimaeva, je to jen člověk, mám na to. Nejtěžší soupeř jsem já sám (Rozhovor) UFC zápasník Makhmud Muradov: Chtěl bych porazit Chimaeva, je to jen člověk, mám na to. Nejtěžší soupeř jsem já sám (Rozhovor) 10. září 2023 15:30

Ať už to dopadne jakkoliv, jedno je jisté. Na diváky a divačky čeká napínavá bitva, která bude pro obě životním zápasem. Po odchodu Terezy Bledé do UFC je organizace bez ženské šampionky, obě tak mají šanci převzít pomyslnou pochodeň. Která z nich to bude, se dozvíme už v sobotu.

Anketa:
Kdo podle tebe vyhraje?
Katharina Dalisda.
Jacinta Austin.
Katharina Dalisda.
100 %
Jacinta Austin.
0 %
Domů
Sdílet
Diskuse