Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. září 2023 15:30
Čas čtení 4:40
Martin Adam Pavlík

UFC zápasník Makhmud Muradov: Chtěl bych porazit Chimaeva, je to jen člověk, mám na to. Nejtěžší soupeř jsem já sám (Rozhovor)

UFC zápasník Makhmud Muradov: Chtěl bych porazit Chimaeva, je to jen člověk, mám na to. Nejtěžší soupeř jsem já sám (Rozhovor)
OSOBNOSTI BOJOVÉ SPORTY FABRIQ MMA MAKHMUD MURADOV MMA UFC
Uložit Uložené

Vyzpovídali jsme známého UFC zápasníka.

Začínal s boxem a kickboxem, v roce 2012 přešel k MMA. Přes různé organizace se postupně vypracoval až do té nejprestižnější –⁠ americké UFC. Zápasí v divizi středních vah, kde za sebou má momentálně šest zápasů, přičemž čtyři vyhrál. Naposledy nad nebezpečným Američanem Bryanem Barberenem.

Makhmud „Mach“ Muradov (33) z Uzbekistánu má v současnosti na kontě šestadvacet výher a osm porážek. Brzy bude také trenérem v projektu Pyramida slávy: Nezastavitelný, se kterým přišla organizace Fabriq MMA. Osm amatérských bojovníků z Česka a Slovenska dostane příležitost zabojovat o smlouvu v největší domácí organizaci Oktagon MMA.

Muradov bude trénovat český tým a jeho trenérským protějškem ze Slovenska bude další UFC zápasník Ludvík Klein. Na třetím turnaji Fabriqu proběhla kvalifikace do této pyramidy, a uzbeckého bojovníka jsme se proto ptali i na to, jak hodnotí turnaj a co říká na kontroverzní hlavní zápas večera.

Mimo jiné prozradil také své tipy na očekávané UFC duely letošního roku. Řekl, co ho nejvíce motivuje v boji i co by si rád vyzkoušel, kdyby náhodou musel odejít z nejprestižnější MMA organizace.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Pokud se ti líbí naše články o bojových sportech, podpoř nás a přidej se do klubu Refresher+, abys měl*a neomezený přístup ke všemu obsahu na našem webu. Budeš si moci přečíst například rozhovory s dalšími MMA zápasníky či různé profily nebo redakční predikce turnajů.

Muradov UFC MMA
Zdroj: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images


Na třetím turnaji Fabriq MMA proběhla kvalifikace do Pyramidy slávy, přičemž zápasili i vaši svěřenci. Jak dopadla kvalifikace, jak hodnotíte výkony svých zápasníků a co říkáte na turnaj celkově?

Co se týká české strany, nevím ještě, kdo půjde dál, co se týká Slováků, něco jsem zaslechl, ale nepadlo ještě oficiální stanovisko. Celkově turnaj nebyl špatný. Byly tam pěkné zápasy, ale všechny jsem nesledoval, protože jsem se soustředil zejména na své svěřence.

Když ohlásili, že soupeřit budou dva týmy pod vedením vás a Ludvíka Kleina, mnoho fanoušků MMA si zpočátku myslelo, že se budete s Kleinem bít v kleci. Je to spíše úsměvné, protože jste od sebe dvě váhové kategorie, ale přece jen, jak byste tipoval výsledek vašeho potenciálního duelu?

Ano, bylo jich mnoho, ale mohou si to myslet jen ti, co tomu nerozumí. (smích) Ten zápas by neměl smysl. Nešel bych s ním, jsme jiná váhovka. Lajoše mám rád, respektuji ho. Jeho kariéru sleduji už od dob, kdy zápasil ještě v Oktagonu, a přeji mu, aby v UFC stoupal stále jen vzhůru.

Doporučeno
Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití 2. dubna 2024 16:00

Hlavní zápas Fabriq 3 mezi Václavem Mikuláškem a Robertem Kokym vyvolal poměrně slušnou dávku kontroverze, protože Koky stále utíkal a Mikulášek v posledním kole zápas nepochopitelně vzdal. Jak tento krok hodnotíte vy?

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 144155 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Co říká na kontroverzní hlavní zápas Fabriqu 3 Mikulášek vs. Koky.
  • Co by udělal, kdyby se hlavní zápas vyvíjel stejným stylem v jeho organizaci.
  • Zda se po zápase snažil Mikuláškovi promluvit do duše.
  • Proč nevyšel jeho zápas v Polsku za 3,5 milionu korun.
  • Jak tipuje výsledek blížícího se titulového zápasu v UFC Israel Adesanya vs. Sean Strickland.
  • Jak tipuje výsledek očekávaného zápasu Khamzat Chimaev vs. Paulo Costa.
Domů
Sdílet
Diskuse