Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. září 2023 11:00
Čas čtení 1:12
Adéla Švehlíková

Dej si na čas a vybírej podle oblíbených hodinek celebrit. Pořiď si své vlastní za dostupnější cenu

Dej si na čas a vybírej podle oblíbených hodinek celebrit. Pořiď si své vlastní za dostupnější cenu
Zdroj: Getty Images/Timothée Chalamet, Propagační materiál/Zalando, hodinky365, eobuv, Brandfield, hodinky.cz
MÓDA FASHION TIPY MÓDA
Uložit Uložené

Čtvercové hodinky jsou univerzálním a luxusním doplňkem pro každou příležitost. Ruku zdobí například Timothému, Belle Hadid nebo Rihanně. Ti mají sice od značky Cartier, vybrat se dá však i mezi cenově dostupnějšími produkty, které najdeš v tomto článku.

Náušnice, prstýnky, náhrdelníky nebo náramky. Milujeme šperky a pro mnoho z nás jsou neodmyslitelnou součástí vizáže. Samostatnou kategorií jsou však hodinky. Ty mají sloužit ke zjištění času, ale jejich charakter tvoří zejména design. V dnešním článku ti představíme, jaké jsou aktuální trendy a kde sehnat cool hodinky za finančně dostupnou částku. 

Cartier Panthere
Cartier Panthere Zdroj: Getty Images/Cartier Panthere


Sběratelé hodinek by dokázali mluvit i hodiny o své vášni k těmto malým stroječkům. Není se však čemu divit, hodinky mohou představovat vskutku unikátní záležitost, která dokáže vizuálně uspokojit každého milovníka designu. Nemusí se jednat o Rolex, Omega nebo Cartier, parádu lze udělat i s finančně dostupnějšími jedinci, kteří však neubírají na kvalitě. 


Když přemýšlíme o hodinkách, nejčastěji si je vizualizujeme v kulatém tvaru. Je to však naprosto pochopitelné, jelikož se jedná o nejběžnější siluetu.

Round watches
Round watches Zdroj: Getty Images/Round watches

V posledních měsících jim ale šlape na paty čtvercový ciferník, který zažívá svůj comeback. Řeč je zejména o jejich analogovém provedení, které v sobě mísí jak nostalgii, tak futurismus. Z toho důvodu jsou ztělesněním nadčasové klasiky, která vzbuzuje old money vibes. 


Jejich důležitost spočívá také v jejich přítomnosti u stěžejních momentů moderní historie. Příkladem je inaugurace Johna F. Kennedyho, kdy jeho zápěstí zdobil model Omega Ultra Thin.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Thewristplorer (@thewristplorer)

I v současnosti si mnoho významných osobností oblíbilo tuto čtvercovou siluetu, z níž nejvíc vyčnívá model Cartier Panthere. Ten je modlou také pro gen Z a jejich dream bucket listy, kterými se to na TikToku jen hemží. 

CARTIER Panthère de Cartier small
CARTIER Panthère de Cartier small Zdroj: Propagační materiál/NET-A-PORTER
Timothée Chalamet.
Timothée Chalamet. Zdroj: Getty Images/Timothée Chalamet

Z cenově přijatelnějších modelů lze však také vybrat. Silueta čtvercového ciferníku může být jak rovnoměrná, tak protáhlá. Řemínek lze mít v kovové či kožené verzi a číslice buď arabské, nebo římské. Spoustu cool vintage hodinek můžeš sehnat i z druhé ruky, a to například na Vintedu nebo blešácích. My se tu však zaměříme na brand new hodinky od certifikovaných prodejců.



V galerii se podívej na naše tipy:

CARTIER Panthère de Cartier smallSwatch What If...Beige?Fossil RAQUELSeiko HORLOGE SWR054P1
Zobrazit galerii
(7)
Domů
Sdílet
Diskuse