Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
Čteš poslední stranu článku:
Našli jsme v Praze ty nejlepší croissanty. Konečně víme, kde si dáš do pusy máslové nebe

Artic Bakehouse

Otvírací doba:
Pondělí–neděle: 7:00–19:30

Ať už zavítáš do jakékoli ze čtyř poboček – do té na Újezdu, do Myslíkovy, Štefánikovy nebo Na Poříčí –, po překročení prahu to ucítíš. Pečivo. Kvalitní pečivo. Řemeslné pečivo. Jejich chleba mi nedávno donesla spolubydlící se slovy: „Nedáš si ten nejlepší chleba na světě?“

Doporučeno
Jak bude vypadat Praha za pár let? Podívej se v galerii Jak bude vypadat Praha za pár let? Podívej se v galerii 7. listopadu 2024 v 10:30

Podobně jsou častovány i další produkty z jejich dílny. Například skořicové šneky, marcipánem plněné pečivo s třešňovou náplní aka Cherry Bomb – a ano, i jejich croissanty. Klasický, čokoládový, mandlový („mandle + croissant = zázrak“, jak pekárna píše na svých stránkách) nebo nugátový.

Artic Bakehouse.Artic Bakehouse.Artic Bakehouse.Artic Bakehouse.
Zobrazit galerii
(5)

Artic Bakehouse, tedy jeho majitelé, pochází z Islandu a pekárna se specializuje na pečivo z kvásku. A majitelé? „Dva Vikingové, kteří chtějí dobýt Prahu islandským kváskovým chlebem. Chceme Pražanům představit islandský chléb, přiblížit naši kulturu prostřednictvím vůně čerstvě upečeného chleba,“ zní z jejich webu.

Ke croissantu si můžeš domů přibalit některý z chlebů s lahodnými názvy jako Artic Monk, Old Charles, Nut Cracker nebo třeba Old Bastard.

La forme

Otvírací doba, pobočka v ulici Krkonošská:
Pondělí–pátek: 7:30–18:00
Sobota–neděle: 8:30–19:00

„Původ La forme má přesné datum a adresu: duben 2019 na adrese Jaselská 10. Naše první místo v Praze 6 je místem, kde jsme se etablovali jako vznikající kulinářský fenomén,“ stojí na stránkách známé kavárny a pekárny, která má po Praze dvě lokace a chystá třetí.

Druhá, mladší, se nachází nedaleko Riegrových sadů v ulici Krkonošská. Krásné prostory uvnitř, malebná a klidná zahrádka venku.

La forme.La forme.La forme.
Zobrazit galerii
(3)

Podnik nabízí sladkosti i slanosti, přičemž všechny jsou výsledkem mezinárodních i lokálních ingrediencí. Francouzské máslo a mouka (právě jejich croissanty se vyplatí nevynechat), italský sýr, lokální zelenina a ovoce.

PS: Veganky a vegany potěší veganské skořicové šneky. Doporučujeme všemi deseti!

Supernova bakehouse

Otvírací doba:
Pondělí–pátek: 8:00–18:00

Holešovická croissantová perla, která v Praze 7 vznikla díky bratrskému duu: Michalovi a Markovi Borským.

Mohlo by se ti to stát, proto varujeme: nezdržuj se příliš dlouhou dobu obdivováním designového interiéru. Byť by to bylo pochopitelné, oddálilo by tě to od toho, pro co jsi sem ve skutečnosti přišel*přišla – od pečiva! Dáš si klasický, nutelový nebo pistáciový croissant?

Supernova Bakehouse.Supernova Bakehouse.Supernova Bakehouse.Supernova Bakehouse.
Zobrazit galerii
(5)

Nebo upřednostníš třeba skořicový šnek, veganský meruňkový dort, triple choco cookie nebo čokoládovojahodový cruffin (tedy delikátní kombinaci na pomezí croissantu a muffinu)? Na výběr máš pak i ze slaného: v nabídce bývají například slané croissanty nebo sendviče se slaninou a čedarem nebo šunkou a goudou.

Doporučeno
Praha zbořená. Podívej se na ikonické stavby, které už dnes v našem hlavním městě nenajdeš Praha zbořená. Podívej se na ikonické stavby, které už dnes v našem hlavním městě nenajdeš 9. října 2024 v 15:00

Tak jako tak, určitě si v širokém výběru přijdeš na své. Nabídka se ovšem mění: o aktuálních možnostech sladkého i slaného pečiva tě pekárna vždy informuje na svém instagramovém profilu.

Tak vzhůru do Holešovic!

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Zpět
Sdílet
Diskuse