Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej předplatné Refresher+ již od 25 Kč 🤩
27. září 2023 v 15:00
Čas čtení 3:30
Lucie Kotvalová

Našli jsme v Praze ty nejlepší croissanty. Konečně víme, kde si dáš do pusy máslové nebe

Našli jsme v Praze ty nejlepší croissanty. Konečně víme, kde si dáš do pusy máslové nebe
Zdroj: Lucie Kotvalová / REFRESHER
GASTRO GASTRONOMIE PRAHA
Uložit Uložené

Vítej do pražského máslového nebe.

Kin & K Bakery

Otvírací doba, pobočka na Korunní:
Pondělí–pátek: 8:00–18:00
Sobota–neděle: 9:30–17:00

Proč Kin & K? „Skupina přátel (Kin) a kočka jménem Koji (K) se spojily dohromady, aby do Prahy přinesly skvělé pečivo, úžasnou kávu a příjemnou atmosféru,“ vysvětluje podnik na svém webu.

Přátelé Haitham, Steffen a Mauricius a kočka Koji proto založili pekárnu na Českomoravské a kavárnu/pekárnu na Vinohradech. K místu si vybuduje emocionální vazbu kdokoli, kdo hledá rostlinné alternativy francouzského pečiva – jejich veganský croissant je srdcovkou, pro kterou stojí za to vracet se na místo.

Kin & K Bakery. Kin & K Bakery. Kin & K Bakery. Kin & K Bakery.
Zobrazit galerii
(5)

Kromě toho mají ovšem i spoustu dalšího: ze sladkého můžeme jmenovat například ibiškovohruškový danish, pistáciový croissant, skořicový šnek nebo veganský pomerančový dort. Ze slaného pak třeba croissant se šunkou a sýrem či různé druhy italského pečiva focaccia. Last but not least – zkuste jejich chleba. Kváskový s miso pastou je vskutku jedinečná záležitost.

Kro Vršovice

Zkušební provoz:
Pondělí–pátek: 8:00–19:00
Sobota: 9:00–19:00

Do třetice všeho dobrého. Oblíbené Kro, lidově taky „Kročko“, které mělo donedávna dvě (až tři) pražské lokace – na Jiřího z Poděbrad bistro vedle kavárny a v Karlíně restauraci –, má další variaci ve Vršovicích. Jedná se o integraci kavárny a pekárny do bistra (či bistra do kavárny a pekárny, chceš-li). Obědy servírují od 11 hodin, včetně (jak pro jistotu stojí na stránkách) signature KRO komba s trhaným kuřecím a hnědým máslem.

Doporučeno
Pražský obchod baví denně tisíce lidí na sociálních sítích. Majitelka Aneta prozradila, v čem spočívá jeho kouzlo Pražský obchod baví denně tisíce lidí na sociálních sítích. Majitelka Aneta prozradila, v čem spočívá jeho kouzlo 8. dubna 2025 v 7:00

Proč to ale píšeme. Kro je kromě svých „komb“ vyhlášeno právě i máslovými lahodnostmi aka croissanty (ale nejen těmi), přičemž jejich filozofie by mohla být shrnuta heslem „více másla, více potěšení“.

Kro Vršovice. Kro Vršovice. Kro Vršovice.
Zobrazit galerii
(3)

Kro Vršovice navíc nabízí i rozšířenou nabídku sladkého i slaného pečiva. Na pultu občas přistanou čerstvě upečené koblihy, různorodé koláčky nebo záležitost s tradičně lehce neelegantním označením „párky v těstíčku“.

Doporučeno
„Už nemám energii jen kejvat a být kamarádka s mocnými týpky. Moje nová deska je naštvaná a surová,“ říká Amelie Siba „Už nemám energii jen kejvat a být kamarádka s mocnými týpky. Moje nová deska je naštvaná a surová,“ říká Amelie Siba 19. března 2025 v 13:30

Kromě toho Kro Vršovice nabízí dva další benefity: zaprvé, všechny estéty a estétky nadchnou krásné designové prostory laděné do olivové barvy, a zadruhé, náladu jistě pozdvihne playlist obsahující poklady jako Send Me On My Way od Rusted Root nebo klasiky v podání Fleetwood Mac.

Prokop coffee & croissants

Otvírací doba:
Pondělí–pátek: 7:30–18:00
Sobota: 8:00–14:00

V pražském centru, v ulici Dlážděná, lze najít malou oázu výběrové lávy a nadýchaného pečiva. Jedná se o podnik mladého Prokopa Šmahela, který se, jak říká v rozhovoru pro Forbes, croissanty naučil dělat jako samouk – podle Googlu a YouTube.

Espresso bar otevřel navzdory podmínkám nepřejícím gastroprůmyslu: v roce 2020 v mezidobí covidových lockdownů. Krok do potenciálního neznáma se ovšem zjevně vyplatil. Prokopovy croissanty si lidé nadšeně doporučují a brzy se zařadily mezi proslulý pražský croissantový mainstream.

PROKOP coffee & croissants. PROKOP coffee & croissants. PROKOP coffee & croissants. PROKOP coffee & croissants.
Zobrazit galerii
(5)

V době, kdy si jdu podnik vyfotografovat, si pro dávku kofeinu a sladkost přicházejí tři lidi. Dva z nich se rozhodli pro kokosový croissant, který vypadá vskutku majestátně. Kromě snové kokosové varianty na pultu aktuálně čekají i další druhy – matcha, vanilkový či klasický. Kromě toho má Prokop v nabídce i slané šneky nebo pain au chocolat.

Chef's kiss.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse