Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. září 2023 15:00
Čas čtení 3:30
Lucie Kotvalová

Našli jsme v Praze ty nejlepší croissanty. Konečně víme, kde si dáš do pusy máslové nebe

Našli jsme v Praze ty nejlepší croissanty. Konečně víme, kde si dáš do pusy máslové nebe
Zdroj: Lucie Kotvalová / REFRESHER
GASTRO GASTRONOMIE PRAHA
Uložit Uložené

Vítej do pražského máslového nebe.

Kin & K Bakery

Otvírací doba, pobočka na Korunní:
Pondělí–pátek: 8:00–18:00
Sobota–neděle: 9:30–17:00

Proč Kin & K? „Skupina přátel (Kin) a kočka jménem Koji (K) se spojily dohromady, aby do Prahy přinesly skvělé pečivo, úžasnou kávu a příjemnou atmosféru,“ vysvětluje podnik na svém webu.

Přátelé Haitham, Steffen a Mauricius a kočka Koji proto založili pekárnu na Českomoravské a kavárnu/pekárnu na Vinohradech. K místu si vybuduje emocionální vazbu kdokoli, kdo hledá rostlinné alternativy francouzského pečiva – jejich veganský croissant je srdcovkou, pro kterou stojí za to vracet se na místo.

Kin & K Bakery.Kin & K Bakery.Kin & K Bakery.Kin & K Bakery.
Zobrazit galerii
(5)

Kromě toho mají ovšem i spoustu dalšího: ze sladkého můžeme jmenovat například ibiškovohruškový danish, pistáciový croissant, skořicový šnek nebo veganský pomerančový dort. Ze slaného pak třeba croissant se šunkou a sýrem či různé druhy italského pečiva focaccia. Last but not least – zkuste jejich chleba. Kváskový s miso pastou je vskutku jedinečná záležitost.

Kro Vršovice

Zkušební provoz:
Pondělí–pátek: 8:00–19:00
Sobota: 9:00–19:00

Do třetice všeho dobrého. Oblíbené Kro, lidově taky „Kročko“, které mělo donedávna dvě (až tři) pražské lokace – na Jiřího z Poděbrad bistro vedle kavárny a v Karlíně restauraci –, má další variaci ve Vršovicích. Jedná se o integraci kavárny a pekárny do bistra (či bistra do kavárny a pekárny, chceš-li). Obědy servírují od 11 hodin, včetně (jak pro jistotu stojí na stránkách) signature KRO komba s trhaným kuřecím a hnědým máslem.

Doporučeno
Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady 2. května 2024 7:00

Proč to ale píšeme. Kro je kromě svých „komb“ vyhlášeno právě i máslovými lahodnostmi aka croissanty (ale nejen těmi), přičemž jejich filozofie by mohla být shrnuta heslem „více másla, více potěšení“.

Kro Vršovice.Kro Vršovice.Kro Vršovice.
Zobrazit galerii
(3)

Kro Vršovice navíc nabízí i rozšířenou nabídku sladkého i slaného pečiva. Na pultu občas přistanou čerstvě upečené koblihy, různorodé koláčky nebo záležitost s tradičně lehce neelegantním označením „párky v těstíčku“.

Kromě toho Kro Vršovice nabízí dva další benefity: zaprvé, všechny estéty a estétky nadchnou krásné designové prostory laděné do olivové barvy, a zadruhé, náladu jistě pozdvihne playlist obsahující poklady jako Send Me On My Way od Rusted Root nebo klasiky v podání Fleetwood Mac.

Prokop coffee & croissants

Otvírací doba:
Pondělí–pátek: 7:30–18:00
Sobota: 8:00–14:00

V pražském centru, v ulici Dlážděná, lze najít malou oázu výběrové lávy a nadýchaného pečiva. Jedná se o podnik mladého Prokopa Šmahela, který se, jak říká v rozhovoru pro Forbes, croissanty naučil dělat jako samouk – podle Googlu a YouTube.

Espresso bar otevřel navzdory podmínkám nepřejícím gastroprůmyslu: v roce 2020 v mezidobí covidových lockdownů. Krok do potenciálního neznáma se ovšem zjevně vyplatil. Prokopovy croissanty si lidé nadšeně doporučují a brzy se zařadily mezi proslulý pražský croissantový mainstream.

PROKOP coffee & croissants.PROKOP coffee & croissants.PROKOP coffee & croissants.PROKOP coffee & croissants.
Zobrazit galerii
(5)

V době, kdy si jdu podnik vyfotografovat, si pro dávku kofeinu a sladkost přicházejí tři lidi. Dva z nich se rozhodli pro kokosový croissant, který vypadá vskutku majestátně. Kromě snové kokosové varianty na pultu aktuálně čekají i další druhy – matcha, vanilkový či klasický. Kromě toho má Prokop v nabídce i slané šneky nebo pain au chocolat.

Chef's kiss.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse