Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2023 v 15:57
Čas čtení 0:22
Vincenc Novák

FOTO: „Příroda je neuvěřitelná.“ Rybář ulovil rybu s modrým masem, tisíce lidí žasnou

FOTO: „Příroda je neuvěřitelná.“ Rybář ulovil rybu s modrým masem, tisíce lidí žasnou
Zdroj: The Lodge at Otter Cove / Facebook
ZAHRANIČÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Neobvyklý úlovek se podařil aljašskému rybáři Joeu Chmeleckovi, který domů přinesl rybu se zářivě modrým masem. Jeho objev zaujal tisíce lidí na sociálních sítích. Vědecká obec má však pro zbarvení ryby vysvětlení.

Chmeleck, který je majitelem jednoho z místních rybářských resortů, se s bizarním úlovkem pochlubil na Facebooku. „Příroda je neuvěřitelná,“ uvedl a dodal, že poté, co rybu uvařil, její maso zbělalo.

Podle Chmelecka se jednalo pravděpodobně o mořskou rybu zelenáče skalního, který bývá občas zaměňován s pstruhem červeným. Podle rybáře chuť masa také pstruha připomínala, informoval server iDnes.cz.

Podle vědců a vědkyň stojí za zvláštním zbarvením ryby pigment v tkáni. O jeho původu však není nic známo. Aljašské úřady zatím nevydaly žádná doporučení ohledně konzumace těchto ryb, protože zatím není jasné, zda ryby neobsahují vysoké množství rtuti. 

Domů
Sdílet
Diskuse