Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
26. září 2023 15:32
Čas čtení 0:59
Vojtěch Vanda

Vstávat a cvičit! Bob a Bobek se vrací do akce, budou maskoty domácího MS v hokeji

Vstávat a cvičit! Bob a Bobek se vrací do akce, budou maskoty domácího MS v hokeji
Zdroj: ČSFD/Česká televize/propagační materiál
SPORT ČESKO HOKEJ
Uložit Uložené

V roce 2015 pomohla večerníčková dvojice českému národnímu týmu k zisku nepopulární bramborové medaile. Příští rok se mistrovství světa v hokeji znovu vrací do Česka a ušatá dvojice bude taktéž u toho.

Bob a Bobek, králíci z klobouku kouzelníka Pokustóna, dostanou hokejky, brusle a vlastní dresy, které budou s čísly 20 a 24 reprezentovat ročník, v němž se mistrovství odehraje. Z řad fanoušků se nicméně znovu objevují nesouhlasné hlasy zejména proto, že krok k „osvědčené klasice“ vnímají spíše jako neoriginální přístup. 

Vůbec letošní propagace mistrovství světa budí kontroverze již od začátku, když se představilo logo šampionátu. Někdo mu říká smějící se puk, jenž symbolizuje nejen velký vliv České republiky na světový hokej, ale také spojení a radost s fanoušky, a hlavně připomínku na to, že výroba puků má u nás tradici. Někdo jej, stejně jako králíky, označuje za odfláknutý pokus o logo.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš osobnosti českého sportu jen podle očí? KVÍZ: Poznáš osobnosti českého sportu jen podle očí? 26. září 2023 8:30

Sedmaosmdesáté mistrovství světa v hokeji se odehraje v Praze a Ostravě od 10. do 26. května příštího roku. Český tým pod vedením nového trenéra Radima Rulíka bude chtít napravit minulý nepovedený šampionát, kde Česko skončilo osmé. Domácí reprezentace je součástí skupiny A s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Anketa:
Líbí se ti staronoví maskoti?
Jasně!
Vůbec.
Je mi to fuk.
Jasně!
94 %
Vůbec.
0 %
Je mi to fuk.
6 %

První zápas začnou v pražské O2 aréně 10. května od 16:20 Švýcarsko s Norskem, ve stejný čas odehraje první zápas Slovensko s Německem v Ostravě. Česko od 20:20 svede v Praze souboj s Finskem.

Domů
Sdílet
Diskuse