Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. října 2023 7:00
Čas čtení 0:49
Vincenc Novák

Apple má problém s přehříváním nejnovějších iPhonů. Dosahují teploty až 43 stupňů a nedají se držet v ruce

Apple má problém s přehříváním nejnovějších iPhonů. Dosahují teploty až 43 stupňů a nedají se držet v ruce
Zdroj: Apple / propagační materiál
ČESKO APPLE IPHONE
Uložit Uložené

Uživatelé některých nejnovějších telefonů od Applu se potýkají s jejich nadměrným přehříváním. Společnost již oznámila, že chystá softwarovou aktualizaci, která má problém vyřešit.

Problém se má týkat modelů iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Podle deníku The Guardian se zařízení během užívání příliš zahřívají a v některých případech dosahují teploty až 43 stupňů. Telefony se mají přehřívat tak, že se údajně ani nedají držet v ruce.

Společnost Apple uvedla, že v současné době pracuje na aktualizaci operačního systému iOS 17, která má nepříjemnému zahřívání přístrojů zabránit. Zároveň prý pracuje s aplikacemi, které se spouští způsobem, jenž má přehřívání systému způsobovat. Avizovaná aktualizace nemá mít vliv na dlouhodobý výkon telefonu.

K dílčímu kroku již přistoupil Instagram, jehož aplikace byla upravena tak, aby na nejnovějším operačním systému přehřívání nezpůsobovala.

Doporučeno
Pokročilé modely iPhone 15 se vyprodaly již v předprodeji Pokročilé modely iPhone 15 se vyprodaly již v předprodeji 22. září 2023 13:43

Může za to titan?

Podle odborníků může být jedním z důvodů vysokého zahřívání titanový obal, jímž nejnovější telefony disponují. Daný materiál má být údajně méně účinný při odvádění tepla z přístroje. Společnost se již nechala slyšet, že problém nesouvisí s přechodem z dosud používaného nabíjecího konektoru lightning na USB-C.

Domů
Sdílet
Diskuse