Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. října 2023 12:00
Čas čtení 2:17
Denisa Šútorová

Toto je nadčasový střih, který ignoruje všechny trendy: Textured bob je sázka na jistotu, takto ho můžeš nosit ty

Toto je nadčasový střih, který ignoruje všechny trendy: Textured bob je sázka na jistotu, takto ho můžeš nosit ty
MÓDA STYLING VLASŮ
Uložit Uložené

Hodí se každé věkové kategorii i struktuře vlasů. Kromě objemu ti dodá zdravý vzhled, hravost a styl. Šik účes, který na internetu kraluje pod názvem textured bob, si zamilovaly i světové celebrity, tak ho můžeš mít také.

Ve světě vlasů existují jen dvě kategorie lidí. První je ta, která nedá na trendy dopustit a klidně přejde i z onyx hair podle Addamsových na platinovou blond ve stylu barbie. Druhá kategorie se zase měsíce odhodlává k podstřižení (ruku na srdce, pokud i dva centimetry ubrané z délky zapíjíš sklenkou prosecca). Jedno je však jisté. V době „tiktokové“ je jít proti trendům mnohem větší odvaha než je následovat.

Doporučeno
Cool vlasy na podzim 2023: Střihem sezony jsou layers a brutální ofina. Na tuto barvu už však raději zapomeň Cool vlasy na podzim 2023: Střihem sezony jsou layers a brutální ofina. Na tuto barvu už však raději zapomeň 3. září 2023 14:00

Jak píše portál Who What Wear, textured bob je „anti trend“. Nenech se ale tímto pojmem zmást. Označuje něco, co je nadčasové a imunní vůči rychle se měnícím trendům.

texturedbob, layers
Zdroj: Instagram/Natalieg_hair, Instagram/Yukistylist

Tajemství objemu i fresh looku

Přestože už jen samotný bob cut dokáže působit sexy, přidej vrstvy. Textured bob tě zláká na nekonečný objem, hravost a zdravý vzhled. Klíčem všeho je právě střih a důraz na detaily.

Základem textured bobu je délka po bradu a jemné layers (vrstvy) po celé ploše vlasů. Ty se ale klidně vyhni pravidlům a textured bob si přizpůsob podle potřeby i preferencí délky. Níže ti přinášíme tipy, jak na takový střih, pokud máš jemnější vlasy, či dokonce kudrny. Kombinace bob cutu a layers ti totiž přináší hned několik výhod, které dokáží jakékoli struktuře či kvalitě vlasů vdechnout efektní a nadčasový look.

Sluší každému typu vlasu a dovolí experimentovat

Snad nejčastějším instagramovým lookem, který uvidíš i na herečce Florence Pugh, je bob cut s jemně prostříhanými konečky. Takovou volbu ti doporučujeme zejména v případě, že máš velmi jemné vlasy. Textured bobu však můžeš dosáhnout i „zpostupněním“ několika pramínků v oblasti obličeje. Skvělou inspirací je také seriálová Blair Waldorf z Gossip Girl, kterou ztvárnila Leighton Meester.

leightonmeester, florencepugh, texturedbob
Zdroj: Instagram/peterluxehair, Instagram/justinandersoncolor

Šikovným trikem, jak v takovém případě dosáhnout objemu, může být i styling. Vyzkoušej jemnou foukanou či nenápadné beach waves. V případě, že máš hustší strukturu vlasů, si můžeš dovolit výraznější, a tedy mnohem dramatičtější layers. Ultrakrátkým lookem překvapila fanoušky na Instagramu i modelka Taylor Hill (foto vlevo). Taylor ale textured bob předvedla už několikrát předtím a v různých variacích.

kaiagerber, texturedbob
Zdroj: Instagram/Kaia Gerber

Stejně skvěle ovšem může vypadat i delší textured bob. Jeho fanynkami jsou už dlouhá léta i modelka Kaia Gerber či herečka Ashley Benson. Delší střih s dramatickými layers vypadá nenuceně a hravě, ale zároveň sofistikovaně. Zakomponovat ale můžeš i ofinu. Cool budeš vypadat v případě, že zvolíš ležérní francouzskou ofinu, klasickou rovnou nebo jen jemné pramínky v postupné délce.

texturedbob, ashleybenson, kaiagerber
Zdroj: Getty Images/Amy Sussman/WireImage, Getty Images/ Jason LaVeris/FilmMagicInstagram/Kaia Gerber,

Textured bob však v neposlední řadě působí skvěle i na přirozeně kudrnatých vlasech. Vrstvení a bob cut se totiž postarají o dodání tvaru a úhlednosti kadeří.

alannaarrington, texturedbob
Zdroj: Instagram/Alanna Arrington

Na tohle si dej pozor!

Přestože může textured bob lichotit různým typům vlasů a také sluší všem věkovým kategoriím, pozor by sis měla dát právě na tvar obličeje. Ideálním typem pro téměř většinu účesů včetně bob cutu je právě oválný obličej. Textured bob může výborně zvýraznit rysy a přidat důraz na eleganci.

Doporučeno
 Výkonný a šetrný: S tímhle fénem zvládneš styling vlasů jako od profesionála Výkonný a šetrný: S tímhle fénem zvládneš styling vlasů jako od profesionála 22. března 2024 16:30

Bob cut jakéhokoli typu ale nemusí být nejšťastnější volbou u kulatého obličeje. Jak nám však v rozhovoru prozradil hairstylista Nikolas Tichý, výhodou bob cutu je, že se samozřejmě dá přizpůsobit i při kulatějších rysech. „Při kulatější tváři bych šel do prodlouženého bob cutu a naopak, má-li někdo úzký obličej, zvolil bych kratší délku,“ radí nám. Jdeš do toho?

Domů
Sdílet
Diskuse