Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. října 2023 15:00
Čas čtení 5:21
Denisa Šútorová

Osm designérských kabelek, do kterých se vyplatí investovat. Pokud je znovu prodáš, může se ti vrátit až 70 procent z ceny

Osm designérských kabelek, do kterých se vyplatí investovat. Pokud je znovu prodáš, může se ti vrátit až 70 procent z ceny
MÓDA ŠPERKY A DOPLŇKY
Uložit Uložené

Ve světě, kde se trendy neustále mění, je opravdu náročné udržet si přehled o tom, co je právě moderní a co ne. Nejde však jen o trendy v šatníku, ale také změnu v nákupním chování.

Ředitel merchandisingu společnosti The RealReal se pro Vogue vyjádřil, že lidé v posledním období nakupují mnohem méně, ale dráž. V high end modelech totiž vidí obrovský investiční potenciál. To nám připomíná známou seriálovou hlášku Carrie Bradshaw: „Mám ráda své peníze tam, kde je vidím: visící ve skříni!“

Posvítili jsme si na profily známých influencerů, šatníky celebrit a především na módní reporty známé platformy Lyst, ale také světově uznávaného vintage bazaru The RealReal. Právě ten odhalil, které modely kabelek jsou skvělou investicí do budoucnosti. Svou hodnotu si totiž po zakoupení velmi dobře zachovávají, nebo ji dokonce zvyšují. Toto je osm modelů, které možná neznáš, ale ve velkém ovládly rok 2023. Zaujmou i tebe?

Khaite Lotus

Luxusní newyorská značka Khaite si za poměrně krátkou dobu na trhu stihla vybudovat pořádně silnou fanouškovskou základnu v celebritních kruzích. Od roku 2016, kdy ji založila Catherine Holstein, si ji do šatníků zařadily největší módní ikony včetně Hailey Bieber, Zendayi, Beyoncé či Kendall Jenner. Fashionistky totiž zlákala na elegantní minimalistický rukopis ve znamení quiet luxury, ale také vyhlášenou prvotřídní kvalitu a řemeslnou dovednost.

khaite, khaitelotus
Zdroj: Khaite

Značka se však proslavila hned v několika kategoriích. Kromě produktů z kašmíru, japonského denimu či slavných kardiganů a večerního oblečení vyniká především v kategorii kabelek. Jedním z nejoblíbenějších modelů je právě Khaite Lotus.

Doporučeno
Pravidla outfitu: Musí být boty a kabelka vždy stejné barvy? Pravidla outfitu: Musí být boty a kabelka vždy stejné barvy? 26. února 2024 15:30

Kabelka tě hned na první pohled upoutá právě nepravidelnou strukturou, která je inspirována vzdušnými liniemi šály. Místy avantgardní nádech je nejčastěji doplněn oblíbenou strukturou ze zrnité kůže a klasickými barevnými provedeními, jako je bílá, černá či hnědá. Kabelku ovšem najdeš i v semišovém či lesklém provedení.

khaite, khaitelotus
Zdroj: Khaite

Modely Khaite Lotus se ale ve všech případech pohybují ve vyšších částkách. Zatímco za mini model „lotusky“ zaplatíš zhruba 39 tisíc korun, střední velikost tě vyjde na přibližně 60 tisíc korun. Podle reportu The RealReal se však Khaite Lotus nachází na seznamu investičních kousků. Při jejím resalu se ti vrátí až 69 procent z původní částky. No nekup to!

Louis Vuitton Speedy

Podle The RealReal byly letos ve velké oblibě také monogramy. Na seznam kabelkových trendů se totiž probojoval i ikonický model od Louise Vuittona – Speedy. Samotný Louis Vuitton se již začátkem 20. století inspiroval rychle se měnícími trendy, ale také tempem života, což se odráží i na velikosti a tvaru kabelky.

louisvuitton, speedybag
Zdroj: Louis Vuitton

Nejčastější modely, které najdeš na aktuální módní scéně, jsou vyrobeny z LV monogramového potisku a kožených detailů na rukojetích a okrajích kabelky. Často však natrefíš i na provedení se šachovnicovými vzory jako Damier Ebene či Damier Azur typickými pro módní dům.

louisvuitton, speedybag
Zdroj: Louis Vuitton

Ve své debutové červnové kolekci pro Louis Vuitton představil nová barevná provedení a miniaturní verze Speedy kabelky i Pharrell Williams. Tváří kampaně je Rihanna, která si v kampani zapózovala hned s několika verzemi žlutých Speedy kabelek.

Doporučeno
Značka Hamilton – legenda spojená s armádou, letectvím i filmem Značka Hamilton – legenda spojená s armádou, letectvím i filmem 11. ledna 2024 16:51

Za 30centimetrovou velikost v klasickém hnědém provedení s monogramem zaplatíš přibližně 33 tisíc korun. Velice podobný model v klasickém hnědém provedení Macadam ti nabízí i další oblíbená značka generace Z – Céline.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse