Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2023 15:21
Čas čtení 1:18
Radim Šlechta

Quentin Tarantino jde do důchodu: Toto mu vzkazuje Scorsese, Nolan a Anderson

Quentin Tarantino jde do důchodu: Toto mu vzkazuje Scorsese, Nolan a Anderson
Zdroj: WireImage/Daniele Venturelli
NEWS QUENTIN TARANTINO
Uložit Uložené

Slavní režiséři komentují odchod Quentina Tarantina do režisérského důchodu.

Quentin Tarantino vydá 10. film s názvem Movie Critic a odejde do filmového důchodu. Je sice možné, že natočí minisérii, případně bude vydávat knihy, ale další snímek jako Pulp Fiction nebo Tenkrát v Hollywoodu od něj nejspíš neuvidíme.

S tím, jak se penze tohoto milovníka násilí a nohou blíží, na jeho odchod reagují i Tarantinovi slavní režisérští kolegové.

„Je to spisovatel, je to trošku jiné od toho, co dělám já. Já vyprávím příběhy a zajímají mě příběhy ostatních lidí. Každý svým vlastním způsobem. Spisovatele respektuji a přál bych si, abych dokázal jen tak se zavřít a psát romány, ne filmy, romány,“ řekl na Tarantinovu adresu Martin Scorsese.

O 20 let starší režisér si prý na 60letém Tarantinovi váží schopnosti odvyprávět příběh ve světech, které Quentin sám vymyslel. Na otázku, co si myslí o jeho odchodu do důchodu, řekl 80letý režisér jen: „Nevím.“

Martin Scorsese
Zdroj: Noam Galai/Filmmagic

Režisér Oppenheimera Christopher Nolan dostal otázku, jestli se přiklání spíš k Tarantinově přístupu „brzkého odchodu“, nebo k názoru stále pracujícího 80letého Scorseseho.

Doporučeno
Oppenheimer je neřízené štěpení bezmoci. Christopher Nolan ti vezme vůli žít, zbývá jen čekat na smrt Oppenheimer je neřízené štěpení bezmoci. Christopher Nolan ti vezme vůli žít, zbývá jen čekat na smrt 20. července 2023 9:30

„Rozumím oběma přístupům. Vyprávět příběhy ve filmech je návykové a nedokážu si představit, že někdo dobrovolně skončí. Ale Quentin vždy mluvil – ne konkrétně – o tom, že dnešní filmy už nejsou tak nadčasové jako dřív, a proto je lepší, když jich nebude existovat tolik. Je to puristický pohled, ale odráží názor cinefila, který si váží filmové historie,“ řekl Nolan.

Tenet Nolan
Zdroj: Warner Bros.

Ke vzkazům se přidal také režisér Hříšné noci a filmu Až na krev Paul Thomas Anderson. „Já bych to nikdy nedokázal. Nevím, jak se někdo, kdo tohle říká, může brát vážně (myšleno Quentin Tarantino, pozn. red.). Natáčení je něco, co chci dělat, dokud toho budu schopný. Je ale těžké, když se režiséři nechovají na svůj věk a snaží se držet krok s mladými tvůrci. To nikdy není hezký pohled,“ okomentoval Tarantinův odchod Anderson.

Paul Thomas Anderson
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Lyn Fairly Media/volně k užití

Poslední film Quentina Tarantina je Tenkrát v Hollywoodu s Leonardem DiCapriem, Margot Robbie a Bradem Pittem v hlavních rolích. Desátý a poslední snímek Movie Critic by měl do kin vstoupit v průběhu roku 2024.

Domů
Sdílet
Diskuse