Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
FOTO: Industriální byt v Praze se pyšní kuchyní, která vypadá jako jeskyně. Ukrývá také tajný vchod do knihovny

Energii bytu mění světlo

Stěny bytu zdobí tzv. štukové kresby. V kombinaci s denním světlem se mění energie bytu během celého dne. Hru s barvami vytvořili designéři také v koupelnové části, ve které se ukrývá vitráž. Prostor oddělují posuvné dveře, a tak se v ložnici odrážejí světelné odlesky. Tímto způsobem se z původně neutrální bílé barvy stává paleta živých odstínů.

Středem hlavního společenského prostoru je mohutný betonový bar, pod ním podlahu zkrášluje terazzo kompozice. V celém objektu se nachází množství uměleckých prvků, ty doplňují materiály, jako je štuk, dubové dřevo, podlahová stěrka a beton.

Doporučeno
Cesta k Jadranu za 2 hodiny? Plán na megaprojekt, který by Čechy přiblížil k moři, vznikl už za Masaryka Cesta k Jadranu za 2 hodiny? Plán na megaprojekt, který by Čechy přiblížil k moři, vznikl už za Masaryka 27. září 2024 v 7:00

„Přišli jsme do prázdného prostoru s podlahovou plochou kolem 200 čtverečních metrů. První pocit z bytu byl čistě horizontální. Z původního domu zůstaly jen obvodové stěny a z novodobých přestaveb jen masivní betonový skelet. Ten je oporou, bez které by se prostor doslova zhroutil. Zmizela historie domu, a tak nám otevřený prostor nabídl dostatek představivosti,“ dodávají designéři.

architektúra, dizajn, interiérový dizajn, Prahaarchitektúra, dizajn, interiérový dizajn, Prahaarchitektúra, dizajn, interiérový dizajn, Prahaarchitektúra, dizajn, interiérový dizajn, Praha
Zobrazit galerii
(27)
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Zpět
Sdílet
Diskuse