Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Jen pro silné povahy! Zahraj si na Halloween těchto pět hororových her, stojí méně než 200 korun

Little Nightmares

PlayStation (137 korun), Xbox (137 korun), Steam (122 korun), GOG (123 korun), Nintendo (174 korun za Complete edici)

Little Nightmares
Zdroj: Bandai Namco Entertainment

Senzační hry s hororovou tematikou najdeme i mezi plošinovkami. Dokonalým příkladem toho je série Little Nightmares od týmu z Tarsier Studios.

Hlavní hrdinkou je malá dívka oděná ve žlutém pršiplášti, která se pokusí o útěk z rozsáhlé, tajemné lodi The Maw. Na cestě bude muset s tvou pomocí rozlousknout různé puzzly a zároveň se vypořádat se zlými bytostmi, které by si na ní nejradši smlsly.

Hra vyniká především svou hutnou, napínavou atmosférou a věz, že při objevování zdejších zákoutí tě zaručeně potrápí a nažene husí kůži i tobě.

The Forest 

PlayStation (161 korun), Steam (103 korun)

the forest
Zdroj: Endnight Games Ltd/propagační materiál

A teď hurá do přírody. Dobrá zpráva je, že jsi přežil*a pád letadla. Ta špatná je, že se teď nacházíš na zalesněném poloostrově, který obývají kanibalové. A mají chuť právě na tebe.

Doporučeno
Česká hra Kingdom Come: Deliverance 2 bude událostí roku. Toto je 7 důvodů, proč bude titul lepší než jednička Česká hra Kingdom Come: Deliverance 2 bude událostí roku. Toto je 7 důvodů, proč bude titul lepší než jednička 23. dubna 2024 9:00

Hráč se ujímá kontroly nad Ericem LeBlancem, který se snaží nalézt svého syna Timmyho. Přežít zde ale není žádný med. Musíš si postavit přístřešek, zajistit potravu a vyzbrojit se, abys měl*a vůbec nějakou šanci, že z této divočiny vyvázneš v jednom kuse.

Hra se stala velkým hitem a prodalo se přes pět milionů kusů. Pokud máš v oblibě survival žánr, do The Forest se vyplatí zainvestovat, obzvlášť při aktuálních slevách.

Oxenfree

 PlayStation (179 korun), Steam (100 korun), Nintendo (116 korun)

oxenfree
Zdroj: Night School Studio/propagační materiál

Na závěr zde máme něco speciálního. Ano, Oxenfree sice není vyloženě hororová hra, i přesto se ti však z její tajuplné atmosféry bude tajit dech. Tato grafická adventura vyniká audiovizuálním zpracováním a důrazem na příběh, který se točí kolem skupiny mladých lidí, kteří na potemnělém ostrově čelí nadpřirozeným silám.

V případě, že se do hry pustíš a dohraješ ji do konce (příběh zabere do pěti hodin), tak ti vřele doporučujeme zahrát si ji znovu. Spousta hráčů se totiž shoduje, že Oxenfree je při opakovaném průchodu ještě lepší než při tom prvním. Pokud jsi s debutem od Night School Studio dosud neměl*a tu čest, je ideální čas to napravit! Pokud máš navíc Netflix, můžeš si hru stáhnout zadarmo na mobil. 

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse