Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Eurowings.
17. listopadu 2023 17:34
Čas čtení 2:22
Sponzorovaný obsah

Zvládl*a bys být letuškou nebo stevardem? Tenhle dreamjob si teď můžeš vyzkoušet u Eurowings

Zvládl*a bys být letuškou nebo stevardem? Tenhle dreamjob si teď můžeš vyzkoušet u Eurowings
Zdroj: Eurowings
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ NABÍDKY PRÁCE PRÁCE
Uložit Uložené

Poznávat nové země a dostávat letenky za výhodnější cenu. Zní ti to jako vysněná práce?

Stát se letuškou či stevardem je snem mnoha lidí. Jestli jsi jedním z nich, máme pro tebe dobrou zprávu. I ty se můžeš co nevidět procházet uličkou v letadle nejen jako cestující, ale především jako zaměstnanec. Eurowings totiž otevírají nové pozice právě do týmu cabin crew a poskytují výhodu, kterou jiné letecké společnosti zatím nenabízí.

Nízkonákladovka Eurowings je členem německé letecké skupiny Lufthansa. Specializuje se na přímé a levné lety v rámci Evropy. Létá do více než 100 destinací v minimálně 50 zemích světa. V roce 2017 byla firma vyhlášena nejlepší leteckou společností v Německu.

Jako člen cabin crew budeš často na cestách. Máš možnost poznávat nové země a kultury a užívat si cestovní horečku. Výhodou, kterou nabízí Eurowings svým zaměstnancům, je nový pracovní model 20/10. Znamená to, že 20 dnů pracuješ v zahraničí a pak si užíváš 10 dnů doma. Tvých 20 pracovních dnů vždy začíná i končí v Praze, díky čemuž nemusíš být z hlavního města. Budeš mít dost času na to, dojet domů a strávit fajn chvilky se svými blízkými. Během 20 dnů práce máš zase prostor na objevování okolí. Vždy předem víš, kdy jsi v práci a kdy máš volno, takže si v pohodě naplánuješ různé aktivity.

Co bude tvým úkolem?

Člen cabin crew pečuje o spokojenost a bezpečnost pasažérů. Budeš se starat o to, aby každý z nich odcházel z letadla s úsměvem. Tvůj den začne na briefingu – předletovém setkání, kde se s kolegy dozvíte všechny důležité informace o letu. Postaráš se o bezpečnostní kontrolu a přípravu letadla na cestu. Pak přijde to, co už znáš jako cestující. Přivítáš pasažéry, pomůžeš jim s uložením kufrů, rozdáš jídlo a nápoje a poskytneš jim pomoc s čímkoliv, co budou potřebovat. Zkrátka zajistíš příjemnou atmosféru a budeš cestujícím oporou, která zvládne i stresující a náročné situace s úsměvem.

více o práci v eurowings
letuška, cabin crew
Zdroj: Unsplash / Mohammad Arrahmanur

Benefity a výhody

Určitě tě zajímá, co všechno za svou práci dostaneš. Tady je seznam benefitů, které Eurowings zaměstnancům nabízí:

  • Odměnu dostáváš už od prvního školicího dne.
  • Můžeš si zvolit rozsah úvazku – částečný, nebo plný. V obou případech platí, že budeš mít takový rozvrh, který ti umožní poznávat svět během služebních dnů a zároveň zůstat v domovské zemi během volna.
  • Zaměstnavatel ti připraví celoroční pracovní smlouvu a kolektivní smlouvu. Součástí Lufthansa Group jsou silné odbory, které zajišťují lepší pozici pro vyjednávání o pracovních podmínkách.
  • Slevy na letenky pro zaměstnance i rodinu, levnější hotely, autopůjčovny a další cestovatelské výhody.
  • Roční postup v platové tabulce.
  • Dostaneš od zaměstnavatele uniformu.
Eurowings, cabin crew
Zdroj: Eurowings

Požadavky na členy cabin crew

Trávit každý den v oblacích zní pohádkově, ale práce v letadle je také fyzicky i duševně náročná. Proto existují stanovené požadavky, které bys měl*a splnit, než se přihlásíš.

  • Jsi starší 18 let a vysoký*vysoká minimálně 160 cm.
  • Zvládáš dobře mluvit i psát anglicky. Výhodou je němčina.
  • Máš minimálně středoškolské vzdělání.
  • Platný cestovní pas.
  • Dobrá zdravotní kondice – tolerovaná zraková ostrost je +/– 5 dioptrií.
  • Absolvuješ prohlídku na drogy s negativním výsledkem.
  • Zvládneš na jeden zátah uplavat minimálně 100 metrů.
  • Máš upravený vzhled, sebevědomé a profesionální vystupování.
  • Ideálně máš předchozí zkušenosti s létáním a osvědčení pro posádku EASA.

Jak se přihlásit?

Jsi ready začít svoji kariéru v oblacích? Přihlas se pomocí online formuláře na kariérní stránce společnosti. V případě, že projdeš předvýběrem, si tě Eurowings pozvou do dalšího kola výběrového řízení, kterým je assessment centrum. Není to klasický pohovor, ale obvykle celodenní diagnostický program, během kterého si kromě rozhovorů s potencionálními nadřízenými zkusíš různé modelové situace, které tě v práci čekají. Už jen tahle skvělá zkušenost se ti může v budoucnu hodit. Takže na nic nečekej a podávej přihlášku.

Eurowings, letuška, cabin crew
Zdroj: Eurowings
Domů
Sdílet
Diskuse