Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. listopadu 2023 18:00
Čas čtení 3:06
Ondřej Mrázek

Velká cena Las Vegas a vrchol sezony je tady: Čeká tě největší show roku, bude to ale i dobrý závod?

Velká cena Las Vegas a vrchol sezony je tady: Čeká tě největší show roku, bude to ale i dobrý závod?
Zdroj: Getty
SPORT FORMULE 1
Uložit Uložené

Žádný jiný závod v kalendáři neprovází tolik neznámých jako Las Vegas. Pořadatelé slibují neskutečné zázemí, milovníci závodění ale mají právem obavy.

Čekání je takřka u konce. V noci ze středy na čtvrtek vypukne zahajovací ceremoniál Velké ceny Las Vegas, kam se formule 1 vrací po takřka 40 letech. Jenom při téhle kolosální půlhodinové akci (vysílané živě a zdarma na sociálních sítích F1) přímo uprostřed slavného stripu zazpívají například zpěvačka Kylie Minogue, kapela Thirty Seconds to Mars nebo will.i.am. Představí se taky všech 20 jezdců a dojde i na vystoupení Blue Man Group nebo Cirque du Soleil. To ale zdaleka není všechno.

Doporučeno
Čekáš na další řadu Drive to Survive? Nový dokument z prostředí formule 1 tě vezme do zákulisí nejšílenější sezóny Čekáš na další řadu Drive to Survive? Nový dokument z prostředí formule 1 tě vezme do zákulisí nejšílenější sezóny 3. listopadu 2023 15:28

Show jako žádná jiná

Současný vlastník práv na F1 Liberty Media chce z Las Vegas udělat doslova největší show roku, na diváky a fanoušky královny motorsportu tak hodlá útočit na všech frontách. Máš Netflix? Už teď na něm najdeš zhruba dvouapůlhodinový přenos tzv. Netflix Cupu, golfového turnaje, jehož se zúčastnili jezdci Alex Albon, Pierre Gasly, Lando Norris a Carlos Sainz spolu s profesionálními hráči Rickiem Fowlerem, Maxem Homou, Collinem Morikawou nebo Justinem Thomasem.

Mimo to se pak akce propaguje na všech možných i nemožných sociálních sítích, vedle oficiální aplikace F1 TV vznikla taky appka přímo pro Las Vegas, kde najdeš nejnovější info, shrnutí, klipy a další bonusové materiály. Tohle všechno je pak sice hezké (nebo ne, ostatně poslední dva americké závody ukázaly, že ne všichni o tyhle show stojí), většinu lidí ale zajímá především samotné závodění.

Úskalí nočního závodu v USA

A právě tady leží momentálně spousta neznámých. Jelikož se jede na americké půdě a jedná se zároveň o noční závod, první páteční trénink propukne v půl šesté ráno. Něco pro ranní ptáčata. Druhý trénink započne tentýž den v devět. Třetí trénink je pak v plánu na sobotu opět o půl šesté ráno. Kvalifikace už se naštěstí pojede rozumně od devíti, jenže abys mohl*a sledovat živě vrchol celého víkendu – tedy závod –, budeš muset v neděli sedět u obrazovky už od sedmi.

Domů
Sdílet
Diskuse