Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. listopadu 2023 17:29
Čas čtení 1:15
Ondřej Mrázek

Netflix zrušil několik populárních seriálů. Je mezi nimi i ten tvůj?

Netflix zrušil několik populárních seriálů. Je mezi nimi i ten tvůj?
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Seriál Světlo a stíny byl na Netflixu oficiálně po dvou řadách zrušen. Streamovací gigant jako důvod uvedl stávku.

Netflix už to zase seká. Největší streamovací služba na světě oznámila, že hodlá „provést určité změny“ ve své obsahové strategii v návaznosti na nedávné stávky herců*hereček a scenáristů*scenáristek. Netýká se to však jen budoucích projektů, ale i těch současných. Čerstvě tak došlo na zrušení dvou hraných a tří animovaných seriálů.

Světlo a stíny a čtyři další projekty u ledu

Asi nejvíc bude fanoušky a fanynky bolet zpráva, že byl zrušen seriál Světlo a stíny. Adaptace populární young adult fantasy se dočkala dvou řad a ve vývoji byl také spin-off Six of Crows. Netflix se nicméně do tzv. „Grishaverse“ vracet nehodlá, z čehož je tak nyní řada lidí pochopitelně zklamaná.

Doporučeno
VIDEO: Star Wars, Sedm statečných a hromada dalších. Netflix láká na epickou vesmírnou sci-fi VIDEO: Star Wars, Sedm statečných a hromada dalších. Netflix láká na epickou vesmírnou sci-fi 13. listopadu 2023 15:42

„Přátelé, pravděpodobně jste už slyšeli, že třetí série Shadow and Bone ani spin-off Six of Crows nebudou,“ napsala autorka knih Leigh Bardugo na svůj instagram. „Ta zpráva mě velmi zasáhla. Mám zlomené srdce a jsem hluboce zklamaná, ale zároveň se snažím být nadále vděčná. Většina autorů se nikdy nedočká adaptace svého díla. Mnozí z těch, kterým se to podaří, nakonec této zkušenosti litují. Já patřím k těm několika málo šťastlivcům, kteří se na adaptaci mohou dívat s hrdostí a obrovskou radostí.“

Netflix dále zrušil seriál Okouzlení a pak tři animáky Agent Elvis, Farzar a Kapitán Fall. Vše je údajně způsobeno nejen novými podmínkami, jaké si stávkující vyjednali (proti čemuž už se samozřejmě mnozí z nich na twitteru ohradili), ale také nízkou sledovaností a produkčními náklady. Do budoucna by každopádně tyto projekty nemusely být jediné, které Netflix poslal na věčnost. Služba by pak měla celkově vyrábět méně vlastních věcí, nakupovat více již natočených a zaměřit se spíš na kvalitu než na kvantitu. Jestli se jí to podaří, už budeš muset posoudit sám*sama.

Domů
Sdílet
Diskuse