Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. listopadu 2023 6:00
Čas čtení 3:39
Adéla Ježková

Feministický check list: Jak na prvním rande poznáš, že se netaháš s mizogynem?

Feministický check list: Jak na prvním rande poznáš, že se netaháš s mizogynem?
Zdroj: Pexels/Michelle Leman
REFRESHER FEMINISMUS O VZTAZÍCH A LÁSCE PRVNÍ RANDE RANDĚNÍ VE 21. STOLETÍ VZTAHY
Uložit Uložené

Sestavili jsme seznam, podle kterého poznáš, zda tvé první rande (ne)byla ztráta času.

Řekněme si to na rovinu, feminismus je hot. I v roce 2023 ale musíme stále opakovat, že opravdu nejde o lesbický kult neoholených podpaží charakteristický nenávistí k mužům. To by možná mohla být zábava, ale ve skutečnosti nejde o nic jiného než o rovná práva, postavení, možnosti, zacházení. Být feministou či feministkou je tak úplné bare minimum, které bychom od svých potenciálních partnerů či partnerek měli vyžadovat.
 
Sestavili jsme proto pro tebe tipy, jak prokoukneš, jestli je někdo decent human being už na prvním rande. Samozřejmě to neznamená, že se z takového člověka nemůže vyklubat mizogyn, ale alespoň si díky těmto bodům můžeš o dotyčném utvořit určitý obrázek.

1. Nemluví jen o sobě

Zažili jsme to asi všichni. Sedíš na schůzce s druhým člověkem, ale komunikace je dost jednostranná. Položíš otázku, tvé rande odpoví, ale nezeptá se, jak to máš ty. Vlastně se tě vůbec na nic nezeptá. Mluví tak jen o sobě, ty zdvořile posloucháš – a na konci ti řekne, že to bylo nejlepší rande, na jakém kdy byl. Pokud tě někdo nechce doopravdy poznat, proč bys s ním měla chtít trávit čas? Nebo se snad dotyčnému líbí ženy jen tehdy, když sedí a mlčí?

2. K obsluze se chová hezky

Nic ti nevypoví o člověku víc než to, jak se chová k lidem, kteří ho obsluhují. Skáče obsluze do řeči, neumí pozdravit ani poděkovat, povyšuje se, nebo dokonce na personál luská? Takové rande by mělo být tvé první a poslední. Člověk, se kterým chceme randit, dokáže pochopit těžkost práce ve službách – a nechová se jako blbec.

3. Neponižuje ostatní ve snaze se ti zavděčit

Kompliment, který shazuje ostatní, není kompliment. V roce 2023 už nechceme slyšet žádné: „Ostatní holky jsou oproti tobě tak hloupé/ošklivé/neschopné.“ Pokud ti někdo chce složit poklonu, určitě to zvládne bez ponižování druhých.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse