Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. prosince 2023 18:00
Čas čtení 2:01
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Na Netflixu je výborný animák podle kultovního komiksu, tohle nesmíš minout

Co si pustit o víkendu: Na Netflixu je výborný animák podle kultovního komiksu, tohle nesmíš minout
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU
Uložit Uložené

Vybíráme pro tebe filmy a seriály, které by tě na VOD platformách neměly minout.

Konec náročného týdne se vyplatí oslavit trochou toho zaslouženého odpočinku, nebo ne? Navíc, přiznejme si to, na lyžovačku to ještě venku úplně není a takováto zima se sleduje nejlépe s horkou čokoládou, čajem nebo kávou z tepla domova. 

Aby ses ale trochu uvelebil*a v nastupujícím chladném počasí, máme pro tebe tip na netflixovou novinku. Jde o kreslenou adaptaci kultovního komiksu, který se už v minulosti dočkal vlastního hraného filmu. Najdeš v něm hodně popkulturní hudby ze začátku tisíciletí, absurdní humor, a hlavně příjemné vibes románků v zasněženém Torontu. Tak co? Už tušíš, o čem je tady řeč?

Jestli jsme se ti tento týden netrefili do vkusu, nevadí. Tipy na víkendové filmy a seriály pro tebe chystáme pravidelně. Všechny pohromadě je najdeš v rubrice Co si pustit o víkendu.


Scott Pilgrim jde na věc

Nepříliš zábavný, pracovitý ani chytrý basák kapely, která nestojí za moc, Scott Pilgrim a jeho komiksový svět patří mezi kultovní díla grafických knih. V roce 2010 se dočkal i hrané filmové adaptace s Michaelem Cerou, Mary Elizabeth Winstead nebo třeba Kieranem Culkinem. Přestože se tehdejší film mezi fanouškovskou základnou těšil poměrně velké popularitě, zdaleka nevytěžil všechno, co lidé milovali na původních komiksech.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online 22. prosince 2023 11:00

Nedá se říct, že by nový animovaný seriál všechny mezery v srdcích, které po filmu zůstaly, zaplnil. Drží se základní linky romantického vztahu mezi Scottem a Ramonou, jemuž brání sedm dívčiných zlých bývalých partnerů a partnerek. 

Scott Pilgrim
Zdroj: Netflix

Aby mohl jejich románek pokračovat, musí se Scott na život a na smrt utkat s každým z nich, počínaje hvězdou akčních béčkových filmů a konče basákem úspěšné kapely, který má díky veganství nadlidské schopnosti.

Scott Pilgrim jde na věc je plný absurdních fyzických potyček i výstředních postav, které ale dokonale odráží každodenní existenční krizi mladých dospělých. Kromě toho v seriálu najdeš obrovskou hromadu referencí na staré hry, od Sonica po Street Fightera, ale i na další reálie dětství mileniálů i rané gen Z.

Scott Pilgrim
Zdroj: Netflix

Seriál je dobře animovaný a jeho grafické zpracování se velmi pevně drží komiksové předlohy, zároveň si ale zachovává obsazení z filmu, ze kterého si půjčuje i řadu scén a následně je rozvíjí. Pokud patříš mezi fanoušky*fanynky komiksu nebo hraného filmu, Scott Pilgrim jde na věc je pravděpodobně to, co jsi potřeboval*a, ale nevěděl*a o tom. 

A pro všechny ostatní je to seriál jako dělaný na zasněžený víkend, který si můžeš pustit buď postupně, nebo ho sjet naráz (což doporučujeme) za necelé čtyři hodinky.

Délka seriálu: 3 hodiny 40 minut (epizoda 26 až 29 minut)
Kde si seriál pustit: Netflix
Režie: Abel Gongora
Předloha: Bryan Lee O'Malley (komiks)
Scénář: BenDavid Grabinski, Bryan Lee O'Malley
Hrají: Michael Cera, Anna Kendrick, Mary Elizabeth Winstead, Brie Larson, Aubrey Plaza, Mae Whitman, Alison Pill, Ellen Wong, Kieran Culkin

Jestli legendárních her nemáš dost a po Scottu Pilgrimovi budeš bažit po dalších popkulturních ikonách, můžeš se z Netflixu přesunout na SkyShowtime. Nově na platformě najdeš snímek Super Mario Bros. ve filmu z letošního roku. 

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Barbie je konečně online. Kde si ji pustíš? Co si pustit o víkendu: Barbie je konečně online. Kde si ji pustíš? 15. prosince 2023 11:00

Ten potěší jak mladší publikum, tak i ty, kteří vzpomínají na staré hry na konzolích. Kromě toho ve filmu najdeš virální track od Jacka Blacka, který po vydání filmu rozbořil TikTok.

Domů
Sdílet
Diskuse