Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
12. prosince 2023 15:00
Čas čtení 2:00
Adéla Švehlíková

Tipy na mužské plesové oblečení: Zapomeň na klasický oblek a zaboduj s těmito kousky

Tipy na mužské plesové oblečení: Zapomeň na klasický oblek a zaboduj s těmito kousky
Zdroj: Getty Images/Harry Styles
MÓDA
Uložit Uložené

Inspiruj se zahraničními celebritami, jako je Harry Styles, Bad Bunny nebo Timothée Chalamet, a zahaj plesovou sezónu ve stylu.

Prom season je za dveřmi a s tím i strasti týkající se vhodné volby oděvů. Ty se však nemusí týkat jen žen, ale i mužů. Ti většinou sází na klasiku v podobě obleku, který však není jedinou formální možností moderního muže. Pokud tě zajímá víc, čti dál. 

Harry Styles.
Harry Styles. Zdroj: Getty Images/Harry Styles

Klasické obleky dominují u mužů jako formální uniforma po dobu několika dekád. Ano, oblek bezpochyby patří k must have oděvům pánského šatníku a jeho padnoucí střih vyžaduje zkušeného krejčího, proč však pro jednou nezkusit něco nového?

Bad Bunny, Met Gala
Zdroj: Mike Coppola/Getty Images


V zahraničí se čím dál častěji můžeme setkat s mnohem uvolněnější formou pánských formálních oděvů, které striktně nenásledují pradávnou podobu obleku. Pro české prostředí se sice může jednat o poněkud extravagantnější či „feminní“ pojetí, milovníci fashion však ocení tento kreativní přístup. 

Timothée Chalamet.
Timothée Chalamet. Zdroj: Getty Images/Timothée Chalamet


Když opomeneme standardní pánské obleky, ve hře stále zůstávají jeho alternativy včetně mnoha dalších společenských kousků. S jakými prvky v outfitu pracovat, se tak dozvíš na následujících řádcích. 

Oblek koženého vzhledu

Oblek koženého vzhledu je skvělou alternativou pro všechny příznivce tradice, kteří se však nebojí upoutat pozornost. Z hlediska siluety se prakticky nic nemění, materiál však v tomto případě hraje prim. Ať už se tento typ obleku rozhodneš kombinovat s košilí, rolákem, nebo jakýmkoliv jiným topem, ujisti se, že saháš po tmavších odstínech. Výsledný look pak působí mnohem elegantněji. 

Oblek koženého vzhledu.
Oblek koženého vzhledu. Zdroj: Propagační materiál/Cos, Zalando

Barevný oblek

U obleků neplatí pravidlo, které by určovalo, že sako a kalhoty musí matchovat. Harry Styles je v tomto případě skvělým příkladem toho, že i tato nevšední kombinace může fungovat. Sako s printem a kalhoty výraznější barvy zaručí stylovou kombinaci, která vytře všem návštěvníkům plesu zrak. Pak už jen doporučujeme standardní styling s bílou košilí, černou kravatou a černou obuví, aby výsledný look nepůsobil „too much“. 

Barevný oblek.
Barevný oblek. Zdroj: Propagační materiál/MyTheresa, Zara, eobuv.cz

Transparentnost

Kousky z transparentních textilií jsou hot trendem posledních měsíců. Jejich hojnou působnost můžeme očekávat i v příštím roce. Pokud si tedy takový piece pořídíš už teď, rozhodně neprohloupíš. Nemusíš se obávat, že by transparentní top nebo košile působily lacině, s jednoduchým monochromních stylingem a šperky bys zabodoval i na Met Gala. 

Transparentnost.
Transparentnost. Zdroj: Propagační materiál/Cos, Next, Answear, Zara, Mytheresa

Třpyt

Pro ty, kteří se nebojí experimentovat a milují disco aesthetic, flitrovaný povrch oblečení je pro ně jako stvořený. Za hranicemi jsme se mohli setkat s flitrovaným cropped sakem například u Timothého Chalameta, který je považován za jednu z nejlépe oblečených celebrit současnosti. Navzdory tomu, že třpytky svádí k evokování kýče, se jedná o jeden z nejuniverzálnějších prvků, jež se hodí téměř k čemukoliv. Opět zde však platí v případě stylingu pravidlo, že méně je více. Basic doplňky tak naprosto vystačí. 

Třpyt.
Třpyt. Zdroj: Propagační materiál/Zalando, Cos, Zara

Oversized vesta

V minulosti byla vesta nepostradatelnou součástí obleku, od níž se v posledních dekádách čím dál více upouští. Vestu však lze nosit i bez saka a košile, přičemž výsledek vypadá podstatně víc fresh. Pokud se však rozhodneš vestu vynést jako top, ujisti se, že disponuje trochu větším střihem. Vypasovaná vesta by totiž zazdila požadovaný efekt. 

Oversized vesta.
Oversized vesta. Zdroj: Propagační materiál/Mytheresa, Zara

Romantický vzhled 

Romantický vzhled u mužů je další velmi aktuální tendencí ve světě módy. Aplikovat jej lze i v rámci společenských událostí, a proto se ani mužské pohlaví nemusí bát volánů či mašlí kolem krku. 

Romantický vzhled.
Romantický vzhled. Zdroj: Propagační materiál/Asos, Cos
Domů
Sdílet
Diskuse