Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2023 v 11:00
Čas čtení 4:31
Lucie Kotvalová

Tohle jsou nejzajímavější nové podniky v Praze: Víme, kam si zajít na výborný burger, dezert i chleba

Tohle jsou nejzajímavější nové podniky v Praze: Víme, kam si zajít na výborný burger, dezert i chleba
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková
GASTRO GASTRONOMIE PRAHA
Uložit Uložené

Tohle jsou podniky otevřené v roce 2023, které stojí za to omrknout.

Tak jako mnoho lidí i my s koncem roku rekapitulujeme. Naše osobní úspěchy či neúspěchy si prozatím raději necháme pro sebe – chceme se ovšem podělit o něco jiného! Pražskou gastroscénu totiž v roce 2023 doplnilo několik podniků, které stojí za to připomenout. Tohle jsou naše nejoblíbenější.

Bjukitchen

Třiatřicetiletá Bára Karpíšková, kterou Praha zná pod přezdívkou Bjukitchen, letos otevřela své vysněné bistro. Podnik, okupující adresu Jungmannova 27, se soustředí na snídaně a obědy a menu se mění podle sezóny. K dostání jsou aktuálně třeba saláty s pečenou zeleninou, máslové fazole, omelety, ovesné kaše a bramborové šišky s mákem. Celoročně nabízí pečené pochutiny, skvělou kávu a proslulou granolu.

„Bjukitchen je můj splněný sen. Sen o místě, kam se budou lidé rádi každý den vracet nejen za dobrým jídlem a pitím, ale protože jim tady bude hezky,“ píše Bára na svém webu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Barbora Karpíšková (@bjukitchen)

Alma Prague

V ulici V Jirchářích v centru Prahy otevřel nový podnik, Alma Prague. Je složen z několika částí – restaurace, kavárny a baru. Kuchyň má zde na starost Petr Židek a Michal Daněk (jak píše server Lidovky.cz, kuchaři jsou známí z nomádského gastroprojektu Ze Mě). Pro menu je i zde jedno zásadní téma: sezónnost. Kromě stálých pokrmů podnik připravuje i týdenní obědové nabídky. 

Doporučeno
Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda 25. července 2024 v 7:00

Alma kromě propracovaného menu nabízí také oduševnělý interiér. Takto podnik popisují jeho tvůrci: „Avantgardní duše, která po dekádách chátrání ožívá na místě populárního prvorepublikového kina Alma, kam se ještě v šedesátých letech chodilo na Felliniho nebo trezorové filmy.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alma (@alma__prague)

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse