Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. prosince 2023 17:09
Čas čtení 0:27
Anna Koucká

Mariah kdo? Letošní vánoční hitparády ovládla Brenda Lee a její 65 let starý hit

Mariah kdo? Letošní vánoční hitparády ovládla Brenda Lee a její 65 let starý hit
Zdroj: Unsplash/Rodion Kutsaiev/volně k užití
HUDBA VÁNOCE
Uložit Uložené

Zapomeň na Wham! nebo Mariah Carrey. Na prvním místě hitparád je osmasedmdesátiletá Brenda Lee s písničkou, kterou nazpívala v roce 1958.

Song Rockin' Around the Christmas Tree vyšel už před 65 lety. Zpěvačce Brendě Lee bylo v té době pouhých 13 let. Píseň se po desítky let těšila velké oblibě, ale tento týden se poprvé dostala na první místo žebříčku Billboard Hot 100. 


V posledních letech se pravidelně umisťovala na druhé pozici, těsně za All I Want for Christmas Is You od Mariah Carey. Brenda Lee ale u příležitosti šedesátého pátého výročí vydání písničky natočila nový videoklip. 


Ten se okamžitě stal virálním a na TikToku nasbíral přes osm milionů zhlédnutí. Brenda Lee si tak k výročí písně nadělila nejen prvenství v žebříčku, ale také tiktokovou slávu na prahu osmdesátky, což se jen tak někomu nepoštěstí.

Domů
Sdílet
Diskuse