Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2023 14:30
Čas čtení 6:02
Ilona Hobzová

Tipy na dobročinné dárky: Ponožky od babičky nebo očkování pro krávy. Podpoř ty, kteří to nejvíc potřebují

Tipy na dobročinné dárky: Ponožky od babičky nebo očkování pro krávy. Podpoř ty, kteří to nejvíc potřebují
Zdroj: Freepik/@freepik/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI TIPY NA DÁRKY VÁNOCE
Uložit Uložené

Nevíš, co dát pod stromeček? Máme pro tebe několik tipů na dárky, kterými nejen potěšíš, ale navíc pomůžeš dobré věci.

Vánoce jsou časem, který chceme trávit ve zdraví a v obklopení svých nejbližších. Často ale zapomínáme, že ne každý má to štěstí trávit (nejen) sváteční čas v teple, lásce a pohodě –⁠ ať už to jsou nemocní lidé, opuštěné děti, senioři a seniorky, či čtyřnozí tvorové. V tomhle článku ti chceme přinést tipy na dárky, kterými můžeš obdarovat své blízké a zároveň jejich koupí podpořit někoho z výše zmíněných skupin.

Jestli už máš všechny dárky nakoupené a chceš zkrátka jen konat dobro, máme nějaké nápady i pro tebe. A jestli jsme na nějaký dobročinný tip zapomněli, poděl se o něj v komentářích.

Nakup na dobro

Za e-shopem Nakup na dobro stojí Asociace společenské odpovědnosti, jejímž cílem je změnit nákupní chování lidí směrem k udržitelnosti –⁠ u jednotlivců počínaje, velkými firmami konče. E-shop vznikl ve spolupráci se sociálním podnikem Ergotep, v němž je hlavní myšlenkou vytvářet kvalitní pracovní místa pro lidi se zdravotním znevýhodněním.

Na e-shopu tak můžeš nakoupit pro dobro svoje, planety, a hlavně sociálních podniků a dobročinných projektů řady neziskových organizací. Jde o udržitelné dárky v zero waste balení, které ti e-shop doručí eko dopravou zdarma. Jejich koupí podpoříš zejména lidi s hendikepem.

Na e-shopu najdeš spoustu zajímavých tipů na dárky v kategoriích na zub, na parádu, na cesty, na doma nebo na tělo. Na Vánoce by mohly udělat radost třeba dárkové sady s dobrotami, dekorace nebo všemožné zero waste produkty. Prozkoumej nabídku sám*sama.

Breakfaststory

„Na začátku byla chuť. Chuť vytvořit projekt, který bude postavený na společensky prospěšné aktivitě a bude pomáhat těm, kteří musí bojovat víc než většina z nás. Lidé, kteří ztratili domov nebo se narodili s fyzickým či duševním hendikepem, nebo zkrátka lidé ocitající se v náročných životních situacích,“ vysvětluje sám e-shop základy, na kterých byl postaven.

Doporučeno
KVÍZ: Lití olova, pouštění lodiček či rozkrajování jablka. Jak dobře se vyznáš ve vánočních zvycích? KVÍZ: Lití olova, pouštění lodiček či rozkrajování jablka. Jak dobře se vyznáš ve vánočních zvycích? 24. prosince 2023 6:00

Platforma sdružuje a podporuje v přímém odbytu sociální a chráněné dílny z celého Česka. Výrobky všech dílen si můžeš pořídit přímo na e-shopu. Breakfaststory nabízí také projekt Potěš snídaní a Potěš obědem, kterým pomůžeš nejen lidem s hendikepem, ale také seniorům*seniorkám a samoživitelům*samoživitelkám.

Pod stromečkem pak můžeš někomu udělat radost třeba speciálními balíčky, které vznikají ve spolupráci se slavnými osobnostmi. Nebo můžeš koupit samostatné produkty z řad jídla a pití, textilu nebo dekorací a praktických věcí do domácnosti či na zahradu.

Cook2help

Prostředky vybrané prostřednictvím platformy Cook2help jdou přímo na účet Lékařů bez hranic, „a to bez zbytečných okolků, administrativních průtahů a jakýchkoliv provozních poplatků“. Za peníze, které pošleš, se pořídí třeba zdravotnický materiál a pomůžou financovat provoz zdravotnických zařízení a center, která ošetřují tisíce dospělých i dětí zraněných bombami, minami nebo střelnými zbraněmi.

Letos se koná už sedmý ročník a tentokrát platforma pomáhá syrské misi Lékařů bez hranic.

Vybrat si na webu můžeš z lahůdek, knih, lahví, doplňků, plátěnek, kurzů nebo voucherů. Pak už jen vyplníš jednoduchý objednávkový formulář, poté přes platební bránu Darujme zaplatíš částku v hodnotě uvedené u daného produktu nebo částku libovolně vyšší, kterou chceš syrské misi Lékařů bez hranic darovat. Pak už se jen spojíš s tím, kdo danou věc do benefice daroval, a domluvíš se na předání či poslání.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse