Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
17. prosince 2023 v 6:00
Čas čtení 6:12
Ilona Hobzová Lucie Kotvalová

Kde v Praze zažít opravdové Vánoce? Tipy na místa s vánoční atmosférou, která nejsou Staromák

Kde v Praze zažít opravdové Vánoce? Tipy na místa s vánoční atmosférou, která nejsou Staromák
Zdroj: Lucie Kotvalová / REFRESHER
GASTRO KÁVA PRAHA VÁNOCE
Uložit Uložené

Prošli jsme Prahu křížem krážem, abys ty nemusel*a. Výsledkem je seznam několika podniků, které tě dostanou do vánoční nálady a ještě si pochutnáš. Nemáš zač.

O Vánocích míří do Prahy za vánoční atmosférou spousta lidí. Adventní čas si mnoho z nás pojí hlavně se svařákem nebo punčem a vánočními trhy. Ne každý je ale z davů na rušném a přeplněném Staroměstském náměstí zrovna nadšený a raději by si něco dobrého vychutnal na klidnějším místě. 

Refresher se tak vydal do několika kaváren po celé Praze, kde si můžeš (nejen) typické vánoční dobroty vychutnat v klidu a pohodě a o vánoční atmosféru tam rozhodně nepřijdeš. Naopak – vůni jehličí a cukroví, tóny koled a krásu vánoční výzdoby tam navnímáš snad ještě více.

Typika 

Otvírací doba: 7:30–⁠21:00 (pondělí až pátek), 9:00–⁠19:00 (sobota a neděle)

Kavárnu Typika najdeš v nenápadné ulici v Nuslích. Stojí za to si sem cestu z centra udělat – podnik každý den nabízí vosí hnízda, linecká srdíčka, čokoládové lanýže a vaječňák. Brunch navíc můžeš doplnit i teplou limonádou nebo některým nápojem ze sezónní nabídky. Vyzkoušej třeba pumpkin spice latté, dirty chai latté, sangría punsch nebo ruby punsch. Během vychutnávání pokrmu či drinku můžeš obdivovat čistý minimalistický design i vánoční dekorace.

Jo a mimochodem, Typika má i druhou lokaci – najdeš ji ve Vršovicích na adrese Kodaňská 24.

TYPIKA.TYPIKA.TYPIKA.TYPIKA.
Zobrazit galerii
(6)

Tvoje máma

Otvírací doba: 7:00–⁠18:00 (pondělí až pátek), 8:30–⁠18:00 (sobota a neděle)

Tvoje máma patří mezi oblíbená vršovická místa, a proto nás těší, že ho můžeme zařadit i do tohoto seznamu. Hned po příchodu návštěvnictvo zaujme vánoční výzdoba, kterou se nešetřilo ani uvnitř kavárny. Na stolech jsou svíčky, vázičky s větvičkami nebo papírový betlém. 

Doporučeno
Tohle jsou nejlepší kavárny v Praze, když se chceš učit. Najdeš je v bývalé čokoládovně i v klášteře Tohle jsou nejlepší kavárny v Praze, když se chceš učit. Najdeš je v bývalé čokoládovně i v klášteře 16. října 2024 v 15:00

Ani zde samozřejmě nechybí cukroví – perníčky, vosí úly, vanilkové rohlíčky nebo kokosové koule. Ke koupi je kromě toho i vánočka, vaječňák, svařák či kakao. Vánoční atmosféra je pak podtržena koledami. Co víc si přát. Ale bacha. Od 23. 12. do 1. 1. kmenové osazenstvo Tvojí mámy „kouká na pohádky a uklízí“.

Tvoje máma.Tvoje máma.Tvoje máma.Tvoje máma.
Zobrazit galerii
(6)

Botanica Coffee Truck

Otvírací doba: 10:00–⁠19:00 (pondělí až neděle)

Botanica Coffee Truck je ztělesněním všeho zeleného i vánočního. Kromě bohaté vánoční výzdoby tě potěší i obsluha ve vánočním svetru nebo dostatek prostoru pro kočárky. Zahřát se můžeš třeba svařákem, teplým moštem, kávou nebo horkou čokoládou s marshmallows. Výzdoba se zde proměňuje podle ročního období – ještě před pár týdny ses tu mohl*a kochat záplavou halloweenských dýní.

Kavárna slouží jako rozšíření krásného květinářství, které najdeš hned vedle. Tam si můžeš skočit třeba pro adventní věnec (pokud jsi zatím, tak jako jedna z autorek, doposud nestihl*a pořídit).

Botanica coffee truck.Botanica coffee truck.Botanica coffee truck.Botanica coffee truck.
Zobrazit galerii
(4)
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse