Navštívili jsme novou restauraci 420 a ochutnali tříchodové polední menu, které nás neskutečně bavilo.
V domě U Červené lišky na Staroměstském náměstí v Praze otevřeli spolumajitelé michelinské restaurace Field Radek Kašpárek a Miroslav Nosek novou restauraci 420 a my jsme u toho nemohli chybět. Ochutnali jsme tříchodové polední menu a přinášíme ti naše dojmy z gastronomického zážitku, který můžeš od 15. prosince zažít i ty. A proč zrovna 420? Dozvíš se v článku.
Pod vedením Radka Kašpárka a šéfkuchaře Marka Kominka se zde představuje moderní česká kuchyně, která překvapuje nadsázkou a humorem. „Naším cílem je posunout tradiční českou kuchyni novým směrem. Experimentujeme a zkoumáme její hranice, abychom na Staroměstské náměstí přinesli kvalitní gastronomii pro místní, české návštěvníky Prahy, foodies i mezinárodní turisty,“ vysvětluje hvězdný porotce kulinářské show MasterChef v tiskové zprávě.
„Po pečlivém zvážení jsem si jistý tím, že jsem vybral správného člověka na zodpovědnou pozici velkého projektu, kterým je naše nová restaurace 420. S Markem spolupracuji už sedmým rokem, podíleli jsme se spolu i na různých projektech a akcích. Ve Fieldu vždycky patřil k největším srdcařům, a i proto jsem si ho vybral,“ dodává Kašpárek. V nové restauraci bude šéfkuchař Kominek jeho prodlouženou rukou.
„Už se těším, až společně budeme vytvářet něco krásného a ojedinělého,“ napsal loni Radek Kašpárek na sociálních sítích. Na ojedinělost, provokativní přístup a důvtip obou kuchařů jsme se těšili celý rok. A jaké neobyčejné pokrmy můžeš ve 420 očekávat? Tak například rakvičku servírovanou v keramické rakvi se smutečním věncem a františkem. Nebo kachní buchtu podávanou na pařátu či kachní paštiku ve tvaru kachny.
Miroslav Nosek, manažer restaurace, vyzdvihuje důraz na neformální atmosféru, která přivítá jak větší skupiny, tak rodiny s dětmi. „Chceme, aby k nám lidé chodili oslavovat své velké životní momenty. Věříme totiž, že velká událost si zaslouží velkou hostinu,“ dodává Nosek.
Co se dozvíte po odemknutí?
- Za kolik se zde najíš.
- Co nejlepšího jsme v restauraci ochutnali.
- Jak hodnotíme servis a jídlo.
- Co znamená název 420.