Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Toto je 10 nejočekávanějších her roku 2024. Připrav se na obrovské RPG světy i akční dobrodružství

Dragon's Dogma 2 –⁠ 22. března (PlayStation 5, Xbox Series X/S, Windows)

Dragon's Dogma 2
Zdroj: Capcom/propagační materiál

Více než dekádu po prvním díle čeká na fanoušky a fanynky fantasy RPG her pokračování známé japonské série Dragon's Dogma. Jednička z roku 2012 zaznamenala poměrně slušný úspěch a z recenzí si odnášela samá vysoká hodnocení. Když proto tvůrci z Capcomu v létě roku 2022 oznámili druhý díl, měli všichni milovníci žánru důvod k radosti. Od hry neočekáváme nic jiného než další epické dobrodružství.

Dragon's Dogma 2 láká zejména na vtahující svět plný kouzel, magických bytostí, příšer a dalších nebezpečenství. Autoři slibují velkou volnost v tom, za jaký typ postavy mohou hráči hrát, ať už jde o bojovníka, lukostřelce, nebo třeba mága metajícího oheň a blesky. To stejné platí i pro členy naší družiny. Důraz však vývojáři dle svých slov kladou i na příběh, o kterém toho však zatím moc neprozradili.

Capcom kromě toho slibuje taky velký pokrok po technické stránce, ať už jde o pokročilou umělou inteligenci, nebo nejmodernější grafiku. Pokud tomu tak skutečně bude, máme se nač těšit.

Black Myth: Wukong –⁠ 20. srpna (PlayStation 5, Xbox Series X/S, Windows)

Když byla hra Black Myth: Wukong poprvé představena světu, mnozí zpočátku spekulovali, zda se nejedná o podvrh. Nejenže samotná hra v prvním, téměř čtvrthodinovém traileru vypadala tak velkolepě, že podle některých nemohla být skutečná, ale navíc za ní stáli tvůrci, o kterých do té doby nikdo neslyšel. Neznámé čínské studio Game Science však najednou přes noc znal celý herní svět, který dosud s napětím čeká, jak jeho slibovaná pecka dopadne.

Hra vychází z čínské mytologie a vypráví příběh o Sun Wu-kchungovi, který je znám také jako Opičí král. Středobodem hratelnosti má být soubojový systém založený na dobře načasovaných útocích a úskocích. Boje se dají nejlépe připodobnit hrám od japonského studia From Software a jeho Dark Souls sérii. Čekají na nás líté boje jak s monumentálními bossy, tak i menšími nepřáteli.

Pokud se tvůrcům podaří naplnit očekávání, která od nich máme, bude se jednat o jednu z největších herních událostí roku.

Warhammer 40,000: Space Marine 2 –⁠ 9. září (PlayStation 5, Xbox Series X/S, Windows)

Warhammer 40,000: Space Marine 2
Zdroj: Saber Interactive/propagační materiál

Akční hra Warhammer 40,000: Space Marine 2 měla původně vyjít už v roce 2023, ale nakonec byla odložena až na září 2024, kdy tomu bude skoro na den přesně už 13 let od prvního dílu. Ten se ve své době setkal s vřelým přijetím a vše naznačuje tomu, že ani dvojka by neměla být výjimkou. Na představených ukázkách z hraní titul vypadá opravdu slibně a všichni příznivci akčních řežeb se už pravděpodobně nemohou dočkat, až popadnou zbraň a pustí se do kosení mimozemských šmejdů.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl –⁠ 2024 (PC)

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Zdroj: GSC Game World/propagační materiál

S.T.A.L.K.E.R. je bezkonkurenčně jednou z nejlepších postapokalyptických sérií. První díl s podtitulem Shadow of Chernobyl se do historie zapsal jako jedna z nejlepších stříleček své doby, a zda se tvůrcům podaří na úspěch jedničky navázat, bychom se měli dozvědět už brzy.

„Srdce Černobylu nikdy netlouklo tak hlasitě jako teď. Zóna povolává všechny stalkery, kteří jsou připraveni vydat se na nelineární cestu ve zlověstném otevřeném světě zasazeném do postapokalyptické východní Evropy,“ lákají autoři.

Vývoj hry ale nebyl snadný. Kvůli ruské invazi na Ukrajinu muselo studio GSC Game World přesídlit z Kyjeva. Za svůj nový domov si zhruba 300členný tým vybral Prahu, kde momentálně hru dokončuje. Pokud vše půjde dle plánu, mohla by vyjít někdy v první polovině roku.

Hades II –⁠ 2024 (PC, později konzole)

hades 2
Zdroj: Supergiant Games/propagační materiál

Izometrická roguelike rubačka Hades patřila k nejlepším titulům roku 2021, a pokud jsi tedy dosud neměl*a tu čest, doporučujeme to napravit a tento vynikající dungeon crawler si zahrát. Přitom se zároveň můžeš naladit na nadcházející pokračování, které vzhledem ke kvalitám jedničky vzbuzuje jen ta nejvyšší očekávání. Podaří se autorům dostát jim nebo je třeba překonat? Na odpověď bychom neměli čekat snad moc dlouho.

Hra má v rámci předběžného přístupu vyjít v prvním čtvrtletí roku 2024, konkrétní datum bude teprve upřesněno. Jedničku definuje hratelnost vybroušená jako čepel a dá se očekávat, že autoři budou chtít opět atakovat na přední příčky herních žebříčků.

Marvel’s Wolverine –⁠ 2024/2025 (PlayStation 5)

Nadcházející titul studia Insomniac Games, autorů senzačního Spider-Mana, nás převtělí do kůže Wolverina. Ačkoliv je hra stále tak trochu zahalena tajemstvím, několik informací o ní už víme. Například to, že se má údajně odehrávat v Madripooru, což je fiktivní ostrov v jihovýchodní Asii jihovýchodně od Singapuru. Má jít o ráj pro pašeráky, piráty a gangy, jež se neštítí ničeho nekalého a bojují zde o moc a bohatství. V porovnání se zmíněným herním Spider-Manem má mít hra temnější tón a zřejmě bude o něco brutálnější.

Termín vydání zatím není znám, podle některých odhadů by hra mohla vyjít na konci roku 2024, jiné dohady zase hovoří až o roku 2025. Na oficiální informace si budeme muset počkat. Stejně jako ostatní fanoušci studia však doufáme, že hra konec příštího roku stihne.

Čestné zmínky

V roce 2024 samozřejmě vyjde spousta dalších her, které se do našeho výběru nevešly, některé z nich proto zmíníme alespoň zde. Jsou to například Prince of Persia: The Lost CrownLike a Dragon: Infinite Wealth, Mario vs. Donkey KongSkull and BonesDestiny 2: The Final Shape, Star Wars Outlaws či Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem.

Anketa:
Na kterou z her se těšíš nejvíc?
Tekken 8
Suicide Squad: Kill the Justice League
Final Fantasy VII Rebirth
Rise of the Rōnin
Dragon's Dogma 2
Black Myth: Wukong
Warhammer 40,000: Space Marine 2
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Hades II
Marvel’s Wolverine
Tekken 8
5 %
28 Hlasů
Suicide Squad: Kill the Justice League
4 %
22 Hlasů
Final Fantasy VII Rebirth
5 %
29 Hlasů
Rise of the Rōnin
11 %
67 Hlasů
Dragon's Dogma 2
7 %
44 Hlasů
Black Myth: Wukong
8 %
50 Hlasů
Warhammer 40,000: Space Marine 2
6 %
35 Hlasů
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
33 %
197 Hlasů
Hades II
6 %
35 Hlasů
Marvel’s Wolverine
16 %
93 Hlasů
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse