Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. prosince 2023 14:11
Čas čtení 0:45
Radim Šlechta

Bláznivá teorie influencerky mluví o (ne)stárnutí během pandemie covidu-19

Bláznivá teorie influencerky mluví o (ne)stárnutí během pandemie covidu-19
Zdroj: Freepik@ DCStudio/volně k užití
NEWS KORONAVIRUS TIKTOK
Uložit Uložené

Během lockdownu čas splynul a lidé necítí, že by jim přibyly roky. Tiktokerka pro to má vlastní vysvětlení.

Cítíš se po lockdownu mladší, než ve skutečnosti jsi? Influencerka z účtu Macy and Mia na TikToku přišla s teorií lockdown age, podle které se velká část lidí zasekla ve svém „předcovidovém“ věku. Téměř dvouleté „uzavření světa“ mohlo způsobit, že například tehdy 18letí lidé nezvládli zestárnout. Její video lidé virálně sdíleli.

Ve Velké Británii začal lockdown v březnu roku 2020 a pořádně skončil až v únoru roku 2022. Influencerka vysvětlila, jakou roli podle jejího názoru hraje covidový čas ve stárnutí a dospívání lidí. Během pandemie se prý cítila jako v transu a zdálo se jí, že čas není skutečný.

Anketa:
Jak se po lockdownu cítíš ty?
Mám pocit, že jsem vůbec nezestárnul*a.
Zdá se mi, že mi přibylo tak deset let.
Nevnímám rozdíl oproti normálu.
Mám pocit, že jsem vůbec nezestárnul*a.
35 %
Zdá se mi, že mi přibylo tak deset let.
25 %
Nevnímám rozdíl oproti normálu.
40 %

Po vydání tohoto videa její názor začali lidé hojně sdílet s tím, že mají stejné pocity. Poslední čtyři roky jim prý splývají v jeden neurčitý časový úsek a oni se cítí ve stejném věku, ve kterém byli před uzavřením většiny světa.

Doporučeno
Co se děje s tvým tělem, když často užíváš spreje do nosu? Můžeš mít permanentní rýmu a přijít o čich Co se děje s tvým tělem, když často užíváš spreje do nosu? Můžeš mít permanentní rýmu a přijít o čich 21. prosince 2023 11:00

V komentářích se ale objevují názory, že se něco podobného děje jednoduše s plynoucími roky. „Je mi 32, ale pořád se cítím na 20. Je to asi prostě součást stárnutí,“ napsala pod video jedna z uživatelek.

Domů
Sdílet
Diskuse