Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. prosince 2023 13:27
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

Narozeniny známého rappera se v New Yorku stanou oficiálním svátkem

Narozeniny známého rappera se v New Yorku stanou oficiálním svátkem
Zdroj: Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation
HUDBA JAY-Z SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Na počest Jay-Zho by mohlo město New York vyhlásit nový svátek. Ten by připadal na den narozenin tohoto legendárního rodáka z Brooklynu.

Jay-Z patří mezi nejúspěšnější a nejvlivnější osobnosti ve světě hiphopu. Čtyřiadvacetinásobný držitel Grammy za sebou zanechal nesmazatelný otisk a jeho přínos ocení i jeho rodné město New York. Jak totiž informuje server Complex, tamní rada předložila návrh, podle kterého by 4. prosinec, kdy má rapper narozeniny, mohl být vyhlášen jako nový svátek, tzv. „Jay-Z Day“.

Radní Farah Louis popsala rappera z Brooklynu jako fenomenálního umělce světových rozměrů, který je zároveň podporovatelem ekonomického rozvoje ve zdejší komunitě a jehož příběh může být vzorem pro všechny ostatní. Městská rada se návrh rozhodla předložit v duchu nedávných oslav 50. výročí hiphopu, které hudební žánr před pár měsíci oslavil.

Návrh již měl být odeslán městskému výboru pro kulturní záležitosti a rozhodovat by se o něm mělo na začátku roku 2024. 

Doporučeno
„Muži jsou označováni za legendy, ženy za děvky.“ Tyto osobnosti bojují proti slut shamingu „Muži jsou označováni za legendy, ženy za děvky.“ Tyto osobnosti bojují proti slut shamingu 16. prosince 2023 11:00

Jay-Z před pár týdny oslavil již 54. narozeniny. Oslavu si užil ve Francii kousek od Bordeaux, na Vánoce se však vrátil do New Yorku. S manželkou Beyoncé, rodinou a přáteli si pronajali dvoupatrový autobus, se kterým se projeli po městě.

Domů
Sdílet
Diskuse