Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. ledna 2024 15:32
Čas čtení 0:39
Ondřej Mrázek

Muž čelí obvinění z týrání zvířat. Srazil jelena kvůli videu na TikTok

Muž čelí obvinění z týrání zvířat. Srazil jelena kvůli videu na TikTok
Zdroj: The Walt Disney Company
ZAJÍMAVOSTI KRIMI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

27letý občan státu Florida Clay Kinney byl obviněn z několika trestných činů poté, co na TikTok nahrál hrůzné video.

Kinney byl obviněn z pěti případů týrání zvířat a jednoho případu mučení zvířat poté, co kvůli tiktokovému videu na úmyslně srazil autem jelena.

Doporučeno
Rytmuse a Jasminu vykradli. Zloděj si odnesl majetek v hodnotě téměř dvou milionů korun Rytmuse a Jasminu vykradli. Zloděj si odnesl majetek v hodnotě téměř dvou milionů korun 2. ledna 2024 11:32

Na videu (které zde pochopitelně nebudeme sdílet) se Kinney pokusil přejet pět jelenů, ale zasáhl pouze jednoho. Zvíře navíc smrtelně zranil. Podle zpráv místní zpravodajské stanice Fox 35 začal úřad šerifa okresu Seminole Kinneyho vyšetřovat ihned poté, co se o záběrech dozvěděl.

Incident s vysokou zvěří není první

Není to navíc poprvé, co byl muž načapán při incidentu zahrnujícím vysokou zvěř. V roce 2021 byl Kinney zatčen za přechovávání mláděte jelena během uzavřené lovecké sezóny. 

Clay Kinney.
Clay Kinney. Zdroj: Seminole County Sheriff’s Office/Fox 35

Strážci zákona nejprve reagovali na dopravní nehodu, policista byl následně svědkem toho, jak Kinney vypustil na svobodu srnče, které měl podle záznamů o zatčení ve svém vozidle v přepravce pro psa.

Muž se později přiznal, že zaparkoval na kraji silnice, aby si srnče vyzvedl, když do něj zezadu narazilo auto. Podle Kinneyho chtěl vzít mládě domů a vypustit ho na svém pozemku. Nakonec byl propuštěn na kauci.

Domů
Sdílet
Diskuse